Profesörden muhteşem sergi

Güncelleme Tarihi:

Profesörden muhteşem sergi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 12:19

Profesörden muhteşem sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'nın kültür-sanat yaşamına sanat üretimleri ve sergilerle katkıda bulunan Şebnem Bahar Art & Design Gallery, ünlü ressam Prof. Dr. Hayati Misman'ı konuk etti. Sanatseverler, Misman'ın resim, gravür, metal kolaj ve heykel çalışmalarına büyük ilgi gösterdi.

Yeşilbahçe semtindeki Şebnem Bahar Art & Design Gallery'deki serginin açılış konuşmalarını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile sürpriz bir şekilde galeriye gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu yaptı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, şehirlerde sanat ve estetiğe önem verilmesi gerektiğini vurguladı, Muratpaşa İlçesi'nde açtıkları ücretsiz sanat kursları sayesinde 6 binden fazla yetenekli genç ve yetişkin kursiyere ulaştıklarını hatırlattı. Metin Fevzioğlu da, bir ülkede sanata önem verilmezse ilerlemenin ve çağdaş hukukun mümkün olamayacağına dikkat çekti, "Bu iki kanattan biri kırılır, yok olur ise sonuç vahim olur" dedi.

Ümit Uysal, Metin Fevzioğlu ile birlikte Prof. Dr. Hayati Misman'ın sergilenen eserlerini inceledi, sergi küratörü İbrahim Karaoğlu'dan bilgi aldı. Uysal, "Umarım tüm eserler satılır, Antalya'da kalır" dedi, sanatçı Misman'a teşekkür etti.

1987 yılında doçentlik unvanı alan sanatçı Hayati Misman, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde bir süre öğretim üyeliği yaptı. 2001 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne geçerek profesör oldu. Misman, özellikle baskı resim konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri oldu. Resim sanatında en önemli özelliği 'çizgi' olan Misman, dışa vurumcu çizgisi, renklerin birbirleriyle uyumu ile de dikkat çekiyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!