Profesör Yasan'dan kulak uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Profesör Yasandan kulak uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 15:33

Profesör Yasan'dan kulak uyarısı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yasan, kulak sağlığının önemine vurgu yaparak vatandaşı uyardı.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yasan, 19-25 Eylül Dünya İşitme Engelliler Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamasında kulak sağlığının önemine dikkati çeken Yasan, "Araç sahibi bir birey yılda en azından 20 defa aracın sağlığı için bir yerlere benzin almak, bakım yaptırmak, vergi yatırmak gibi başvururken kulak problemlerinde ciddi ağrı gibi bir durum olmadıkça kulak sağlığı için maalesef yeterince özen göstermemektedir. İşitme kayıplarının çoğunluğu doğuştan gibi görünse de sonradan gelişen işitme kayıpları da önemli oranda görülmektedir" dedi.

İşitme engelli bir kişinin asgari iki dil bildiğini kaydeden Hasan Yasan, "Birincisi çok iyi dudak okuyarak bizleri anlayabilmekte, ikincisi ise işaret dilini kullanmaktadır. Peki bizler dudak okuyabiliyor muyuz? Eh işte. Peki işaret dilini biliyor muyuz? İşitme engelli bir kişi işitmede problem yaşıyor belki ama iletişimde problem yaşamıyor, iletişimde problem yaşayanlar işitmesi normal olanlar. İşaret dilinin her vatandaş tarafından öğrenilmesi, hatta okullarda öğretilmesi iyi bir farkındalık oluşturacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!