Prof. Orhan Çeker'e dekolte soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Prof. Orhan Çekere dekolte soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 12:23

İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'in "Dekolte giyene tecavüz sürpriz olmaz" sözleri üzerine, Konya Başsavcılığı Prof. Dr. Orhan Çeker ile ilgili soşturma başlattı.

Haberin Devamı

REKTÖR SÜLEYMAN OKUDAN AÇIKLAMA YAPTI / WEB TV

PROF. ORHAN ÇEKER KONUŞTU / WEB TV 

ÜSKÜL: BU HASTALIKLI ANLAYIŞI KINIYORUM 

KONYA Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Orhan Çeker’in, TBMM’ye sunulan ’Hadım yasa teklifini’nı değerlendirirken, dekolte giyinen kadının tacizi göze alması gerektiği yönündeki çeşitli yayın organlarında yer alan açıklamaları ile ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın talimatıyla Prof. Dr. Çeker hakkında inceleme başlattıklarını bildirmişti.

Açılan incelemelerle ilgili yorum yapmayan Prof. Dr. Çeker, "Bu konuyu artık kapattım. Ben basında çıkan tecavüz lafını kullanmadım. Laflarım yanlış yöne çekilerek açıklamalarımın tersi ifade edildi. Dün hep bu konu konuşuldu. Artık bu konuda konuşmak istemiyorum. Bu konuyu kapatmak istiyorum. Tecavüz en büyük suçtur. Ben böyle söyledim. Ancak söylediklerim yanlış anlaşıldı” dedi.

Haberin Devamı

SP, ORHAN ÇEKER’E SAHİP ÇIKTI

Yaptığı açıklamayla tartışma yaratan Prof.Dr. Orhan Çeker’e Saadet Partisi Konya İl teşkilatı sahip çıktı. SP il teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada Prof. Dr. Orhan Çeker’in yaptığı açıklamaların basın tarafından çarpıtıldığı ileri sürüldü. Yapılan açıklamada ”Adı geçen öğretim üyemiz Konya halkının sevgisi ve güvenini kazanmış değerli, bir ilim adamımızdır. Yıllardır sahası ile alakalı sorunlara manevi değerlerimizin ışığında yaklaşımlar gösterebilmiş bir profesörümüzdür. Konuya verilen cevabın tamamı dinlenirse malum medyada çıkan şeklin yanlışlığı anlaşılacaktır. Bu sebeple özür dilenecek bir durumun olmadığını ve başlatılacağı söylenilen incelemenin de yanlışlığı ve gereksizliğini beyan ederek; tüm Konyalı hemşehrilerimizi doğrulara ve ilim adamımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” denildi.

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet  Görmez, “İslam dininde hem kadına hem de erkeğe kendi cinsiyetini insanlığın  önüne geçecek şekilde teşhir etmede eleştiriler, yasaklar söz konusudur. Ama  bunlar hiç bir zaman ne taciz ne de tecavüze mazeret olarak gösterilemez” dedi.

Görmez, Çin İslam Cemiyeti Başkanı Hilalunddin Chen Guangyan ile başbaşa  ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, gazetecilerin, “Selçuk Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in, 'dekolte giyen  kadınlarla' ilgili sözlerinin” sorulması üzerine, her türlü taciz ve tecavüzün  İslam öğretilerine ve ilahi dinlere göre insanlığa karşı işlenmiş en ağır  suçlardan biri olduğunu söyledi.

Taciz ve tecavüzün sadece kadınlara karşı değil, tüm insanlığa karşı  işlenmiş bir suç olduğunu belirten Görmez, şunları kaydetti:

“Bu konuyu, Türkiye'de hiçbir din adamının, hiçbir ilahiyat hocasının  basına yansıdığı şekilde ifade etmiş olmasına ihtimal vermiyorum. Nitekim bu  açıklamayı yapan hocamız da böyle demediğini, yanlış anlaşıldığını açıkça ifade  etti. İslam dininde hem kadına hem de erkeğe kendi cinsiyetini insanlığın önüne  geçecek şekilde teşhir etmede eleştiriler, yasaklar söz konusudur. Ama bunlar hiç  bir zaman ne taciz ne de tecavüze mazeret olarak gösterilemez. Hiçbir kadim  kaynağımızda dahi bunu ima eden herhangi bir bilgi kırıntısına rastlamak mümkün  değildir.”

İslam dininde suçların, bütün insanlığa karşı yapılan, Allah'a karşı  yapılan, hem Allah'a hem insanlığa karşı yapılan suçlar olarak tasnif edildiğini  anlatan Görmez, “Tecavüz sadece kadına değil, hem bütün insanlığa karşı hem de  Allah'a karşı işlenen ağır suçlardan ve günahlardandır” diye konuştu.
     

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!