Prof. Dr. Yağmur'dan lens ve güneş gözlüğü uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Yağmurdan lens ve güneş gözlüğü uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 10:52

Prof. Dr. Yağmur'dan lens ve güneş gözlüğü uyarısı

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA) - ADANA'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, ultraviyole ışıkları absorbe edebilecek kalitede iyi camların kullanıldığı güneş gözlüklerinin tercih edilmesini istedi.
Göz sağlığının korunmasıyla ilgili önerilerde bulunan Prof. Dr. Meltem Yağmur, doktor kontrolünden geçmeden ve göze uyumlu olup olmadığına bakılmaksızın kontakt lens kullanılmamasını istedi. Bazı kişilerin renkli göze sahip olmak veya daha güzel görünmek adına rastgele kozmetik lens kullanabildiğini aktaran Prof. Dr. Meltem Yağmur, "Bu lensler de kontrol altında kullanılmalı. Bu lenslerin de göze uygun olup olmadığına uzman doktorların karar vermesi gerek. Rastgele lensi alıp takmak gerçekten sakıncalıdır" dedi.
Güneş gözlüğüyle ilgili de önerilerini sunan Prof. Dr. Meltem Yağmur, şunları kaydetti:
"Güneş gözlüğü alırken öncelikle ultraviyole ışıkları absorbe edebilecek kalitede iyi camların kullanılmış olmasına dikkat edilmeli. Bir güneş gözlüğü seçerken en çok bu önemsenmelidir. Sağda solda satılan gözlüklerin cam kalitesini bilemiyoruz. Dışarıda çok düşük fiyatlara satılan gözlüklerin kalitesiyle ilgili sıkıntılar olabilir. Dolayısıyla güneş gözlüklerini optikçilerden almak önemli."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!