Prof. Dr. Medine Güllüce rektör adayı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Medine Güllüce rektör adayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 19:52

Prof. Dr. Medine Güllüce rektör adayı

Haberin Devamı

 

 
ERZURUM, (DHA)- Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Medine Güllüce Atatürk Üniversitesi rektörlük seçimlerinde aday olacağını açıkladı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Kocak, iki dönem rektör olarak görev yaptığı için seçimlere giremiyor. Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan Rektörlük seçimlerine Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce’nin kız kardeşi olan Prof. Dr. Medine Güllüce aday olma kararı verdi. Yaklaşık 30 yıllık akademik yaşamındaki başarısını rektörlük görevi ile taçlandırmak isten Prof. Dr. Güllüce'nin rektörlük seçimlerinde nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyor. Rektör adayı Prof. Dr. Medine Güllüce'nin özgeçmişi şöyle:
"Erzurum’da doğdu. İstanbul Yıldız İlkokulu, Beşiktaş Ortaokulu, Pendik Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdikten sonra, 1985 yılında Atatürk Üniversitesine bağlı Kars Veteriner Fakültesine Mikrobiyoloji Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak girdi. Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Temel Tıp Bilimleri Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1988 yılında yüksek lisansını tamamladı. Aynı enstitüde başladığı doktora eğitiminin ders aşaması bittikten sonra, tez çalışmasını yürütmek üzere, USA, IOWA State University, Collage of Veterinary Medicine’da, 1990-1992 yılları arasında çalışmalarını sürdürdü. 1993 de doktorasını tamamladı. 1995 yılında, Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümüne Yrd.Doç. olarak atandı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında da Profesör oldu. Uluslararası ve ulusal dergilerde 147 yayımlanmış makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş 130 bildirisi bulunmaktadır. Yurtdışında ülkemizi başarılı bir şekilde temsil etme kriteri olan 3436 bilimsel atıfın yanı sıra bir diğer bilimsellik göstergesi olan 23 H- indeksine sahiptir. Ayrıca, 27 tez yöneticiliği ile beraber, Avrupa Birliği, Tübitak, Santez, Tagem, BAP, olmak üzere ulusal ve uluslararası 52 projede yöneticilik ve araştırmacı olarak çalıştı. Çok sayıda bilimsel derneklere üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları bulunmaktadır. Halen Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde akademik yaşamımı sürdürüyor."
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!