Prof. Dr. Kurdak: Doğru egzersiz ilaçtır

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Kurdak: Doğru egzersiz ilaçtır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2017 12:16

Prof. Dr. Kurdak: Doğru egzersiz ilaçtır

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine fiziksel aktivitelerin faydaları konusunda,  'Doğru Egzersiz İlaçtır' başlıklı sunum gerçekleştirdi.
ÇÜ Tıp Fakültesi Lütfullah Aksungur dersliğinde yapılan sunuma Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuran Öğülener, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Sanlı Sadi Kurdak, spor öncesi ve sonrası kalp atım hızı ile nefes sıklığı hakkında bilgi verdi. İstirahat esnasında dakikada ortalama 70 olan kalp atım sayısının zorlu egzersiz sırasında 200’e çıkabildiğini anlatan Prof. Dr. Kurdak, 20’li yaşlarda dakikada yaklaşık 10 litre nefes alıp veren akciğerlerin spor yaparken 150-160 litre nefes alıp vermeye başlayabildiğini ve bu esnada metabolizma hızının ise iyi bir sporcuda normalin 20 katına kadar artabildiğini söyledi. Kurdak konuşmasının devamında, toplum sağlığı açısından ciddi sorunlara neden olan pek çok hastalığın tedavisinde egzersizin önemli faydaları olduğunun günümüzde bilimsel verilerle gösterilmiş olduğunun altını çizdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!