Prof. Dr. Koçak’tan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Koçak’tan Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:41

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HİKMET KOÇAK'TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Prof. Dr. Koçak mesajında şunları kaydetti; “Bugün 92. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, kuşku yok ki, ülkemizin yönetim biçiminin yıl dönümü olmasının yanı sıra, değeri yüksek, vazgeçilemez bir miras, örnek bir uygarlık hareketinin de adıdır.
Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından, bir milletin varolma iradesini bayraklaştıran Cumhuriyetin ilanı, bünyesinde siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik dönüşümleri barındıran ve Türk milletini çağdaş dünyayla bütünleştiren değerler toplamıdır.
M.Kemal Atatürk’ün deyişiyle, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare” olan Cumhuriyet aynı zamanda birlik ve bütünlüğümüzün, hürriyet ve bağımsızlığımızın kararlı bir ifadesidir.
Aydınlık geleceğin, onurlu bir yaşamın ve çağdaş bir devlet olmanın güvencesi de olan Cumhuriyet, milletin iradesini merkeze alıp, çağın getirdiği ve gerektirdiği şart ve imkanları yine milletin yararına kullanan bir insanlık projesidir.
Cumhuriyetimizi 91 yıldır olduğu gibi, bugün de bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, Cumhuriyet bilincinin her daim diri ve parlak kalacağına olan inancımı buradan paylaşmak istiyorum.
Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, aziz kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi büyük bir minnet ve saygıyla anıyor, Bayramımızın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olması temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!