Prof. Dr. Gündüz Ateşok, Düzce ve Bolu’da 20-25 yıl içerisinde ciddi boyutlarda bir deprem olmayacağını tahmin ettiklerini açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Gündüz Ateşok, Düzce ve Bolu’da 20-25 yıl içerisinde ciddi boyutlarda bir deprem olmayacağını tahmin ettiklerini açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Gündüz Ateşok, Düzce ve Bolu’da 20-25 yıl içerisinde ciddi boyutlarda bir deprem olmayacağını tahmin ettiklerini söyledi.
Özellikle Bolu’da yakın bir zamanda deprem yaşanmayacağını kaydeden Ateşok, alüvyon sahası olması nedeniyle fay hatlarından daha fazla etkilenebilecek bir arazi yapısına sahip olan Düzce’de bile yakın bir gelecekte bir deprem beklemediklerini belirtti. Ateşok, "Düzce’nin güneydoğusundaki fay hattının yaklaşık 25-30 kilometrelik bir segment boyu var. Burada en büyük risk, bana göre Bolu Dağı ve etrafındaki yapılarda bulunuyor. Çünkü orası çok kırıklı ve heyelanlı bir bölge, altından 3 fay hattı geçen Bolu Dağı ve Bolu tünelinin olası bir depremde risk taşıdığı ortadadır" dedi.
Bolu Dağı’nın, iki tarafındaki fayların hareketinden oluşan bir dağ olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ateşok, şunları söyledi:
"Bolu Dağı fayların hareketleri sonucu oluşmuş bir dağ, bu yüzden çok fazla risk taşıyor. Buradaki tünelle ilgili şüphelerimi Karayolları yetkilileriyle yaptığımız toplantıda ilettim. Bana, o kadar para ve emek harcanan tünelin her türlü tedbirlerin alınarak yapıldığını söylediler. Tünelde şu an kazı çalışmalarının yarısı bitmiş, betonlamanın da yüzde 30’u tamamlanmış durumda, umarım tünel 2 yıl sonra emniyetli bir şekilde açılır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!