Prof. Dr. Engin’e Çeviri Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Engin’e Çeviri Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 12:35

TÜBA 2015 YILI TELİF VE ÇEVİRİ ESER ÖDÜLLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NDE DÜZENLENEN TÖRENLE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN HİMAYESİNDE GERÇEKLEŞTİ

Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin’e Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ödül verildi.
Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2015 yılı Telif ve Çeviri Eser Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde sahiplerini buldu.
Çok sayıda başvurunun yapıldığı bildirilen programda mühendislik dalında sadece 9 çeviri eser ödüle layık görüldü. Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin’in çeviri editörü olduğu ve ve Türkçe’ye ‘Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları’ adıyla çevirisi yapılan kitap da ödül alan eserler arasında yer aldı.
Bu ödül ile birlikte Prof. Engin’in TÜBA’dan almış olduğu çeviri eser ödülü sayısı da 3’e çıkmış oldu. Ödülünü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’in elinden alan Prof. Dr. Tahsin Engin konuyla ilgili şunları söyledi: ‘TÜBA’dan 2008, 2014 ve bu yıl olmak üzere 3 defa çeviri eser ödülü almak nasip oldu. TÜBA yetkililerinin verdiğini bilgiye göre bu ödülü 3 defa alan Türkiye’de benim dışımda 2 akademisyen daha varmış. Bu gerek benim, gerekse mensubu bulunduğum Sakarya Üniversitemiz için büyük bir gurur olmuştur. Son yıllarda büyük başarılara imza atan üniversitemizin marka değerine bir nebze de olsa katkı da bulunduğum için çok mutluyum. Öncelikle bu kitapları çevirmemize vesile olan ve aynı zamanda kitapların İngilizce orijinallerinin de yazarı olan Prof. Dr. Yunus Çengel’e çok teşekkür ederim. Ayrıca bu süreçte çeviri ekibimde yer alan Prof. Dr. Hasan Güneş’e (İstanbul Teknik Üniversitesi), Prof. Dr. Suat Canbazoğlu’na (İnönü Üniversitesi) ve Prof. Dr. Alper Özalp’a (Uludağ Üniversitesi) ne kadar teşekkür etsem azdır, zira onların böylesi titiz çalışmaları olmasaydı bu başarıyı kazanamazdık.’
Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın da arayarak tebrik ettiği Prof. Dr. Tahsin Engin, halen Sakarya Teknokent Genel Müdürü ve ADAPTTO-Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!