Prof. Dr. Duran, Uluslararası Kudüs Çalıştayında Konuştu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Duran, Uluslararası Kudüs Çalıştayında Konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 22:39

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. HACI DURAN İSTANBUL GÜVENLİK KONFERANSI'NDA KONUŞTU

İstanbul’da düzenlenen ‘İstanbul Güvenlik Konferansı’nın ‘Uluslararası Kudüs Çalıştayı’nda Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Duran konuştu.
‘Uluslararası Kudüs Çalıştayı’nın ‘Arap Barış Girişimi ve Kalıcı Barış için Perspektifler’ konulu oturumunda moderatörlüğünü Arap Birliği Ankara Temsilcisi Mohamed El Fatah Naciri’nin yaptığı oturuma Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Hacı Duran konuşmacı olarak katıldı.
Prof. Hacı Duran konuşmasında; İsrail’in Kudüs siyasetinin insanlığa saldırı olduğunun altını çizerek, “Kudüs’ün itikadi, demografik bir statüsü vardır. Uluslararası hukuka ve mülkiyet haklarına göre üç statüsü vardır. İsrail’in bu üç statüyü de tanımamak, yok etmek ve Kudüs’ü küresel bir barış kenti olmaktan çıkartmak istiyor. İsrail’in 1948 yılından beri izlediği politikaları göz önünde bu değerlendirmede bulunuyoruz. Müslümanların itikadi olarak Kudüs’ ü kutsal kabul ediyorlar ancak bu tarihi kentin Yahudiler ve Hristiyanlar tarafından kutsal kabul edilmesini de hoşgörüyle karşılıyorlar. Bundan dolayı Kudüs’te bulunan Yahudi ve Hristiyan dini merkezlerin fonksiyonlarını İslam medeniyeti hakimiyeti döneminde yerine getirdi” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!