Prof. Dr. Doğan: Hekimler, çekingen davranmak durumunda kalıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Doğan: Hekimler, çekingen davranmak durumunda kalıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 12:53

Prof. Dr. Doğan: Hekimler, çekingen davranmak durumunda kalıyorlar

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan,  hekimlerin, canla, hayatla ve sağlıkla ilgili bir meslek icra ettiklerini, en ufak bir ihmalden dahi sorumlu olabildiklerini belirterek, ''Son dönemlerde olduğu gibi bu durum olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Hekimler çekingen davranmak durumunda kalıyorlar” dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü tarafından, ''Tıp Hukuku” konulu konferans düzenlendi. Tıp Fakültesi Merkezi Derslikler Dönem 3 Amfisinde düzenlenen etkinliğe; Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan ile Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir konuşmacı olarak katıldı. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Doğan, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının canla, hayatla ve sağlıkla ilgili bir meslek icra ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Doğan, “Sağlık çalışanları özellikle de hekimler tarafından, bir kişinin hayatının kurtarılmasına, iyileştirilmesine ve acılarının dindirilmesine yönelik yapılan müdahaleye tıbbi müdahale diyoruz. Tıbbi müdahale, rızaya dayanırsa hukuka uygunluk sebebiyle hukuka uygun değerlendirilebilir. Fakat rızaya dayansa da, dayanmasa da, hayat kurtarmak için müdahale etmeniz hukuka uygun olsa da, yine de kusurunuz varsa ve kişiye zarar verilirse bir sorumluluk ortaya çıkar. Çünkü hekimler ve sağlık çalışanları canla, hayatla, sağlıkla ilgili bir meslek icra ediyorlar. Dolayısıyla en hafif ihmalden dahi sorumlu olabiliyorlar. Son dönemlerde olduğu gibi bu durum olumsuz sonuçlara sebep olabiliyor. Hekimler çekingen davranmak durumunda kalıyorlar” ifadelerini kullandı.
Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir ise konuşmasında, hekimlere açılan dava sayılarında artış olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Özdemir, “Günümüzde hekimlik her geçen gün artan bir şikâyet edilme yolu ve döngüsü haline geldi. Artık hekimlere açılan dava sayıları artmaya başladı. Bu durum sadece bizim ülkemize özgü bir durum değil, dünyada da aynı problem yaşanmaktadır. Ne yazık ki hekimlik mesleği azda olsa eski popülaritesini kaybetti. Maalesef tıbbi uygulamalardan duyulan memnuniyetsizlik şiirlere, türkülere konu oldu” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!