Prof. Dr. Civalek'e TÜBİTAK'tan Bilim Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Civaleke TÜBİTAKtan Bilim Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 16:11

Prof. Dr. Civalek'e TÜBİTAK'tan Bilim Ödülü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Mekanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Civalek, Mühendislik Bilimleri alanında 2017 yılı TÜBİTAK Bilim Ödülü'ne layık görüldü.
Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş hayattaki bilim insanlarına verilen bilim ödülüne bu yıl Prof. Dr. Ömer Civalek 'Teorik ve hesaplamalı katı cisimler mekaniği kapsamındaki problemlerin yeni yaklaşımlar ile sayısal modelleri ve bu yöntemlerin çoğu temel problem için ilk olarak kullanılması ve avantajlarının açıkça ortaya konulması konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları' nedeniyle layık görüldü.
Prof. Dr. Ömer Civalek, “Nitelik bakımından üstün ve kaliteli ürün ortaya koymak için çoğu zaman çalışkan ve üretken bir ekibe ihtiyaç duyulmaktadır. Ödül benim şahsımda üniversitemize ve ekibime verilmiştir. Başarı hepimizin ortak başarısıdır. Dünya genelinde mekanik alanında çalışma yapan çok güçlü ekipler yer almaktadır. Bizim onlarla rekabet edebilmemiz ancak her platformda destek, himaye ve teşvik edilmemiz ile mümkün. Bu başarıda emeği bulunan çalışma ekibim Yrd. Doç. Dr. Bekir Akgöz, Arş. Gör. Dr. Çiğdem Işık, Arş. Gör. Kadir Mercan, Dr. öğrencim Ali Kemal Baltacıoğlu ile çalışma arkadaşlarım Doç. Dr. Hakan Ersoy ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aydoğdu'ya teşekkürlerimi sunmak isterim. Ayrıca sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Gürpınar ve diğer rektör yardımcılarımız ile fakültemizin dekanı Prof. Dr. Ayhan Topuz'a bize her zaman ve her fırsatta verdikleri destekler için teşekkür ederim" diye konuştu.
Google Akademik'e göre atıf sayısı 4689 ve h-indeksi 42 olan Prof. Dr. Ömer Civalek'in 107'si Science Citation Index (SCI) kapsamında olmak üzere 180'den fazla bilimsel makalesi ve pek çok kongre bildirisi bulunuyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!