Prof.Dr. Bakır: Kronik rahatsızlığı olanlarda grip riskli

Güncelleme Tarihi:

Prof.Dr. Bakır: Kronik rahatsızlığı olanlarda grip riskli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 12:59

Prof.Dr. Bakır: Kronik rahatsızlığı olanlarda grip riskli

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, kışın görülen gribin, kronik rahatsızlığı olan hastalarda doğru tedavi süreci izlenmemesi halinde ölüme neden olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Bakır, kış aylarında sıkça görülen hastalıkların genellikle soğuk algınlığı ve grip olduğuna dikkat çekerek, havaların soğuması ile birlikte çıkan ve salgın olarak yayılan bu hastalıkların arasındaki farkın bilinmesinin önem arz ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Bakır, soğuk algınlığı denilen hastalığın daha çok burun ve boğaz alanını içeren burun akıntısı, gözde sulanma ve hapşırma şeklinde seyreden bir hastalık çeşidi olduğun ifade ederek hafif ateş ve boğaz ağrısı ile üç-beş gün içerisinde hastalığın etkisinin tamamen kalktığını belirtti. Gribin ise daha ağır şekilde seyrettiğini belirten Prof. Dr. Bakır, "Grip influenza dediğimiz virüsün neden olduğu boğazda yanma, öksürük, yaygın vücut ve kas ağrıları ile seyreden bir hastalıktır, Hastalarımız daha çok 39-40 dereceyi bulan ateş, üşüme-titreme gibi rahatsızlıklarla Hastanemize gelerek bizlere başvuruyor. Grip hastalığına yakalanan ve risk gurubu dediğimiz 60-65 yaş üstü yaşlılarda, kronik akciğer hastalığı olan hastalarımız ile diğer kronik rahatsızlığı olan hastalarda tedavi süreci düzgün ilerlemez ise ölüm ile sonuçlanabilir" dedi.

Bu risk gurubuna giren kişilerin kış aylarına girmeden aşı yaptırmasını öneren Prof. Dr. Bakır, risk gurubu içinde bulunan kişilerin gribe yakalanması halinde mutlaka bir hekime görünmeleri gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!