Prof. Akbay: ASKİ’nin su analizi yetersiz

Güncelleme Tarihi:

Prof. Akbay: ASKİ’nin su analizi yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 01:28

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Akbay, Ankara Su ve kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) analiz parametrelerinin su kalitesini belirlemekte yetersiz ve dünya standartlarından uzak olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Prof. Akbay, "ASKİ'nin kendi su kalitesi laboratuarlarında halihazırda uyguladığı su kalitesi tetkikleriyle, Ankara'nın suyunun sağlıklı olup olmadığına karar vermek mümkün değildir. ASKİ'nin Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Su Kalitesi laboratuvarları ile işbirliği yapması yarar getirecektir" dedi.
'Ankara’da suyun kirli olduğu' iddialarının siyasi propaganda amacıyla kullanılmasını kınadığını belirten Akbay şunları söyledi:

‘CİDDİ BULMUYORUM’

"ASKİ'nin rutin ölçüm parametreleri, uluslararası standartlara göre kabul gören 'su kalitesi endeks'lerinde belirlenmesi önerilen bir çok parametreyi kapsamamaktadır. Noksanlığı açıkça belirgin olan ek tetkiklerin ASKİ tarafından Türkiye Halk Sağlığı Kurumu laboratuvarlarından hizmet olarak alınması, geçerli en uygun çözüm olacaktır. Bu hizmetler, toplumsal yarar için hizmete sunulmuştur ve daha etkili kullanılabilmelidir."
Prof. DR. Akbay, suyla ilgili siyasi polemik yaşayan Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka ile, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ciddi bulmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!