Prim isyanı

Güncelleme Tarihi:

Prim isyanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Federasyon, Avrupa Şampiyonası finallerine katılma primini 60'ar milyar liradan 10'ar milyar liraya indirdi.

Bunun üzerine futbolcular, ‘‘Ya söz verdiğiniz 60'ar milyar ya da hiç’’ diyerek, isyan ettiler.

Ve kriz başlıyor

Futbol Federasyonu'nun, 2000 Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılma primini 60'ar milyar liradan 10'ar milyar liraya indirmesi futbolcuları isyan ettirdi. Milli Takım futbolcuları bu primi almayacaklarını Teknik Direktör Mustafa Denizli aracılığı ile federasyona bildirdiler.

Federasyon ödemek istedi

Mustafa Denizli ile dün iki yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Haluk Ulusoy, futbolculara 10'ar milyar lira prim verileceğini söyledi. Ulusoy, Mustafa Denizli'ye bu primi hemen dağıtmak istediklerini de bildirdi. Ancak Denizli'nin görüştüğü tüm futbolcular, prim miktarına itiraz ettiler.

Futbolcular geri çevirdi

‘‘Bize daha önce 60'ar milyar lira prim sözü verildi. Ya bu parayı verirler ya da hiç prim almayız’’ diyen futbolcular, 10'ar milyar lirayı geri çevirdiler. Futbolcuların bu resti üzerine Teknik Direktör Mustafa Denizli ve Milli Takım teknik kadrosu da primlerini almaktan vazgeçtiler.

Soruşturma mı korkuttu?

Federasyonun prim miktarındaki bu indirimi, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca başlatılan sorusturma nedeniyle yaptığı belirtildi. Öte yandan bazı futbolcuların, Mustafa Denizli'den prim konusunda federasyona taviz vermemesini ve haklarını korumasını istedikleri öğrenildi.

Mustafa Denizli sözleşme yeniledi

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Futbol Federasyonu ile 2 yıllık sözleşme yeniledi. Futbol Federasyonu'nun Levent'deki merkez binasında düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Denizli, ‘‘İnşallah bu sözleşme, Milli Takım ve Federasyon için hayırlı uğurlu olur. Beni yeniden bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum’’ dedi. Mustafa Denizli'ya ücret olarak ayda 100 bin mark maaş ve futbolcuların hakettiği primlerin 2 katı tutarından para ödeneceği öğrenildi. Antrenörler Rıza Çalımbay ile Nurettin Yıldız da Denizli'nin yardımcılıklarını sürdürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!