Prim borcuna 36 taksit

Güncelleme Tarihi:

Prim borcuna 36 taksit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2008 00:00

CHP’li Susam tartışmalı Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nda prim borçlarının 36 taksitte ödenmesini öngören bir değişiklik istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tartışmalarla görüşülen Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nda prim borçlarının 36 taksitte ödenmesini öngören bir değişiklik istedi. Hükümetin sosyal güvenlik sistemine bütçeden aktardığı payı azaltmayı hedeflediğini söyleyen Susam, Bağ-Kurlular ve SSK’ya bağlı işverenlerin prim borçlarının toplamının 42 milyar YTL civarında olduğunu, ancak bu borcun tahsil edilebilmesi için vatandaşın ödeyebileceği miktarda taksitlendirme gerektiğini belirten Susam, bu imkan sağlandığı taktirde hükümetin buradan kaynak yaratacağını söyledi.

CİDDİ SIKINTILAR VAR

Mevcut düzenlemede son beş yıla ilişkin borçların altı ayda ödenmesi gerektiğini hatırlatan Susam, bu sürenin yeterli olmadığını, toplumun ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade etti, "Tarım kesimi kan ağılıyor. Gazeteler esnafla konuşuyor, ’Bir dokunduk bin ah işittik’ diyor. Esnaf ’Siftah yapmadan kepenk kapatıyoruz, işyerimizi kapatmak zorunda kalıyoruz’ diyor. İşveren ve üreten kesimlerde de aynı sorun var" diye konuştu. Konuşmasında esnaf ve sanatkarın başlıca sorunlarından olan hipermarket yasasına da değinen Susam, "Başta perakende piyasasını düzenleyen yasa olmak üzere, esnaf ve sanatkarı rahatlatacak tüm düzenlemelerin bir an önce meclise sevk edilmesini bekliyoruz. Hipermarket Yasası’nın Başbakanlıktan Meclis’e Ocak ayında getirileceğine dair söz verilmişti. Hala gelmemiş olması üzerinde düşünmek gerekir" diye konuştu. Susam’ın önergesi AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!