Prens El Velid'ten kadınların otomobil kullanma hakkı için mücadele!

Güncelleme Tarihi:

Prens El Velidten kadınların otomobil kullanma hakkı için mücadele
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 10:51

Kadın haklarına dair savunmacı tavır sergileyen prens, Suudi Arabistan'da kadınların da otomobil kullanabilmesi için çağrı yaptı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da kadınların otomobil kullanmalarına izin verme kampanyası, önde gelen bir Suudi prensinin desteğini dile getirmesinden sonra önemli gelişme sağladı.

Web sitesinde yayınlanan bir makalede, Prens El Velid argümanını genişletti. "Kadınları otomobil sürmekten alıkoymak, eğitim almasını ya da bağımsız bir kimliğe sahip olmasını yasaklayan haklara benzer bir hak meselesidir" diye yazdı. "Bunların hepsi geleneksel toplumun adaletsizlikleri ve bu din kurallarından çok daha kısıtlayıcı. Böyle bir yasak, temelde kadının haklarına yapılan bir ihlaldir, özellikle eğitim ve maaşlı bir işte çalışma hakkından sonra.”

Suudi Arabistan, dünyadaki kadınların araba kullanmasına izin vermeyen tek ülke. Son yarım yüzyılda kadınlara eğitim hakkı verildi ve yakın bir tarihte de çalışma izni verildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Kralı'nın yeğeni 61 yaşındaki Prens El Velid, uzun zamandır kadın haklarını savunuyor. Suudi hükümetinde resmi bir role sahip değil, fakat krallığın iş ilişkilerini yönetiyor. Kişisel servetinin 17.4 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor - bankacılık devi Citigroup'un en büyük bireysel hissedarı ve 21st Century Fox'ta ikinci en büyük oy sahibi.

Makalede Prens El Velid, birçok ailenin kadınlar için özel şoförlere ayda 1.000 $ veya daha fazla harcama yaptığını veya taksi kullandığını not etti. Harcamaların, petrol fiyatları düşmüşken ailelere gereksiz bir yük oluşturduğunu savundu.

Suudi kadınlar yıllardır otomobil sürebilmek için savaşıyorlar. Her yıl 26 Ekim'de pek çok kişi direksiyonun arkasına geçerek protesto gösterisi gerçekleştiriyor. Hatta bazıları çarpışan arabalarda sürüş yapmayı deniyor.

2017 Audi Q5 test edilditarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!