Premier Lig'i sallayan ret

Güncelleme Tarihi:

Premier Ligi sallayan ret
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 22:15

Premier Lig, Championship ve İskoçya 1. Ligi’nde çalışma vizesi alabilmek için şartları karşılayamayan yüzlerce isim var. Britanya’nın AB’den çıkışı sonrası Bosman kurallarına göre yapılan transferler de sekteye uğrayabilir.

Haberin Devamı

BİRLEŞİK Krallık’taki referandumda seçmenlerin yüzde 52’sinin Avrupa Birliği’nden ayrılma yönünde oy kullanmasının ardından futbolun beşiği İngiltere’nin bu karardan nasıl etkileneceği bekleniyor.


Premier Lig’e gitmek isteyen futbolcular ve kadrosunu güçlendirmek isteyen kulüpler, ne kadar süreceği henüz bilinmeyen AB’den çıkma süreci ve sonrasında farklı şartlara göre hareket edebilir.

Bosman kurallarına göre İngiltere’de oynamak için çalışma iznine ihtiyacı olmayan AB üyesi ülkelerin futbolcuları bundan bugünkü şartlara göre birkaç yıl daha faydalansalar da, Birleşik Krallık AB’den çıktıktan sonra transfer süreçleri farklı ilerleyecek.

YILDIZLAR DIŞARIDA KALABiLiR!

ÜLKESİNİN FIFA sıralamasındaki yerine göre son iki yıl içinde belli oranlarda milli takım forması giyerek çalışma izni alabilen bazı yıldız futbolcular arasında da bu şartları yerine getiremeyen isimler bulunuyor.

Haberin Devamı


West Ham’lı Dimitri Payet’nin yanı sıra, Kante, Francis Coquelin, David de Gea ve Juan Mata’nın da çalışma izni için sıkıntı yaşayabilecekleri gündemde...
İngiliz yayın kurumu BBC’nin referandum öncesi yaptığı araştırmaya göre, İngiltere Premier Lig, Championship ve İskoçya Birinci Ligi’nde kriterleri karşılayamayan AB üyesi ülkelerden toplam 332 futbolcu var.

BRİTANYALI YILDIZLARIN DURUMU DA ZORA GİRECEK

AB’den çıkma kararı sonrası dolar karşısında son 31 yılın en düşük seviyesini gören İngiltere’nin para birimi sterlin, kulüpleri transfer dönemlerinde daha dikkatli düşünmek zorunda bırakacak. Britanya’nın AB’den tamamen çıkmasının ardından diğer ülkelerdeki Britanyalı oyuncular da etkilenebilir.
Örneğin; AB’den ayrılma müzakereleri bittiğinde Gallerli Bale ‘yabancı’ sayılacak. Takımda Bale hariç, James, Danilo ve Casemiro gibi yabancıları bulunduran Real Madrid, İspanya’daki sınırlama gereği birini yollamak zorunda kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!