Premier Lig'de yıldız olurlar

Güncelleme Tarihi:

Premier Ligde yıldız olurlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 09:55

İngiliz gazeteci Paul Sarahs, Süper Lig'de top koşturan ve Premier Lig'de forma giyebilecek 5 futbolcuyu Daily Mirror için yazdı. Salih Uçan'ın Roma'ya, Fernandes'in Moskova'ya, Drogba'nın da Chelsea'ye imza atmasına rağmen Süper Lig'in hala etkili oyunculara sahip olduğunu yazan Sarahs listesinde şu isimlere yer verdi.

Haberin Devamı

1. CANER ERKİN
Yaş: 25
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Sol bek, sol kanat

Taktiksel olarak çok yönlü ve iyi bir sol ayağa sahip. Caner, canavar gibi bir sezon geçirdi. Sol kanatta Hasan Ali'nin takımdaki rolünü aldı ve Ersun Yanal'ın ilk tercihlerinden biri oldu.
Çalışma disiplini ve yarattığı pozisyonlarla dikkat çeken Caner, fiziği, hızı ve tekniğiyle Premier Lig'de öne çıkacaktır. Türkiye'de sezonun en iyi futbolcusu olarak ödül alamadı ancak taraftarlar arasında en popüler isim olmayı başardı. Liverpool ve Inter'in istediği Caner Erkin, Fenerbahçe ile sözleşme yeniledi.

İdeal Kulüpler: Liverpool ve Arsenal

2. MEHMET TOPAL
Yaş:
28
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Defansif orta saha

Bir dönem Valencia'da forma giyen Topal'ın lakabı örümcek. Örümcek ismi almasının nedeni yerinde müdahaleleri ve ara pası yapmadaki yeteneği. Topal zarif, zeki ve oyunun temposunu kolaylıkla değiştirebilecek bir oyuncu. Oynadığı pozisyon ve özellikleri bakımından Süper Lig'de ona rakip olabilecek bir oyuncu yok. Dünya futbolunda her ligde rahatça forma giyebilecek bir potansiyele sahip. Caner Erkin ve Gökhan Gönül onun varlığı sayesinde rahatça hücuma çıkıyor. Düşünülenden daha hızlı ve doğru yerde olmak konusunda doğuştan yetenekli. Topal, Premier Lig'de istisnasız her takımda oynayabilecek kalitede.

Haberin Devamı

İdeal Kulüpler: Liverpool ve Manchester United

3. ALPER POTUK
Yaş:
23
Kulüp: Fenerbahçe
Pozisyon: Merkez orta saha

Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşayan bir diğer oyuncu. Alper muazzam bir orta saha oyuncusu ve oyunu iki yönlü oynayabiliyor. Sahadaki çalışkanlığı, gol pozisyonu üretmede ve gol yollarındaki kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Eskişehir'den Fenerbahçe'ye gelmeden önce Galatasaray'ın da gündemindeydi ancak Alper Potuk Asya kıtasına gitmeyi tercih etti. Türk Ligi'nin doğası gereği fizik durumu çok iyi ve oyun anlayışı gereği birçok Premier Lig kulübü için ideal bir seçenek olacaktır.

İdeal Kulüpler: Southampton, Tottenham, Swansea

4. BRUMA
Yaş:
19
Kulübü: Galatasaray
Pozisyon: Kanat

Türkiye'deki ilk sezonunda çok önemli bir diz sakatlığı yaşadı ve sezon onun için erken bitti. Ancak Bruma gerçekten çok özel bir yetenek. Topla olağanüstü yeteneği olan 'tel gibi' bir kanat oyuncusu. Hızlı ve becerikli ayaklarıyla defans oyunclarına rahatlıkla şaşırtabiliyor. Galatasaray, Podolski ve Balanta ile ilgilenmesine rağmen Bruma'yı transfer etti. Premier Lig'de hücum gücünü artırmak isteyen takımlar ilgilenebilir.

Haberin Devamı

İdeal Kulüpler: Newcastle, Sunderland, Aston Villa

5. WESLEY SNEIJDER
Yaş:
30
Kulübü: Galatasaray
Pozisyon: Ofansif orta saha

Sneijder, Dünya Kupası'nda hala üst düzey maçların kaderini değiştirebileceğini herkese, tekrar gösterdi. Galatasaray, bu yaz Sneijder'in kulüpten gidemeyeceğini ve oyuncunun İstanbul'da mutlu olduğunu açıkladı ancak söylentiler devam ediyor. Prandelli, sezon başında denediği 4-4-1-1 taktiğinde devam ederken 10 numara pozisyonunda Sneijder'i oynatacak. Ancak 30 yaşındaki oyuncunun adı hiç durmadan transfer rivayetlerinde yer alacak.

İdeal Kulüpler: Manchester United

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!