Premier Lig'de sezonun en iyi 10 maçı

Güncelleme Tarihi:

Premier Ligde sezonun en iyi 10 maçı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 09:56

Unutulmaz maçlar ve sonuçlarla hatırlanacak olan Premier Ligde nefes kesen 38 haftalık maratonda sona doğru yaklaşılırken, Daily Mail gazetesi, 2011–12 sezonunun en iyi 10 maçını belirledi.

Haberin Devamı

Manchester United-Arsenal (8–2): 28 Ağustos 2011 tarihinde Old Trafford Stadında oynanan ve Rooney’in hat-trick yaparak yıldızlaştığı maçta Mnachester United ezeli rakibi Arsenal’i 8–2 yenerek unutulmaz bir sonuca imza attı.

Blackburn-Arsenal (4–3): Ewood Park 17 Eylül 2011’de tarihi günlerinden birini yaşadı. Blackburn evinde konuk ettiği Arsenal karşısında iki kez geriye düştüğü mücadeleyi inanılmaz bir skorla kazanarak tarihi bir zafer elde etti. Rakibini Yakubu’nun iki ve Arsenal’in kendi kalesine attığı iki golle 4–3 mağlup eden Blackburn aynı zamanda sezonun ilk galibiyetini elde etti.

M.United-M.City (1–6):  ManU, Arsenal’e 8 gol attıktan iki ay sonra tarihinin en ağır derbi yenilgilerinden birini aldı. Mario Balotelli ve Edin Dzeko’nun ikişer golüne Agüero ve David Silva’da golleriyle eşlik edince M.City Old Trafford cehenneminden 6-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

Chelsea-Arsenal (3–5): City’nin United’ı 6–1 yendiği mücadelenin bir hafta sonrasında bu kez Stamford Bridge çimlerinde Arsenal destanı yazılıyordu. Arsenal karşısında iki kez öne geçen Chelsea, Hollandalı yıldız Robin Van Persie’yi durduramayınca sahadan 5-3’lük mağlubiyetle ayrıldı.

M.United-Blackburn (2–3): 2011’in son gününde yeni yıla hazırlanan United için Old Trafford’da alınacak bir galibiyet erken kutlama anlamına geliyordu. Yakubu’nun iki golüyle şok yaşayan Kırmızı Şeytanlar, Berbatov’un golleriyle eşitliği sağlamayı başarmasına rağmen Hanley’in golüne engel olamayınca sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrıldı.

Chelsea-M.United (3–3): 2012 yılına istediği gibi giremeyen iki takımın Stamford Bridge’deki mücadelesine goller damgasını vurdu. Mücadeleye fırtına gibi başlayan Chelsea,51.dakikada 3-0’lık üstünlüğe ulaştı.  Herkes mücadelenin Chelsea galibiyetiyle sona ereceğini düşünürken sahneye çıkan Rooney ve Chicharito, United’a bir puan getirmeyi başardı. Bu maçtan bir ay sonra Andre Villas-Boas’ın görevine son verildi.

Wolverhampton-WBA (1–5): 12 Şubat 2012 tarihinde Molineux Ground Stadında karşı karşıya gelen Wolves ve WBA mücadelenin ilk yarısını karşılıklı gollerle 1–1 tamamlarken, maçın ikinci yarısı adeta gol şova dönüştü. Karşılaşmanın gol perdesini açan Peter Odenwingie hat-trick yaparak WBA’yı 5-1’lik galibiyete taşırken aynı zamanda perdeyi kapatan oyuncu oldu.

Haberin Devamı

Arsenal-Tottenham (5–2): 2012 yılının Şubat ayı Arsenal için adeta yükselme dönemi oldu. Peşi sıra galibiyetler alan ekip, ezeli rakibi Tottenham’ı da eli boş göndermedi. Emirates Stadında 2–0 yenik duruma düşen Arsenal, Theo Walcott’un yıldızlaştığı maçtan 5-2’lik galibiyetle ayrılarak ezeli rekabette 2007–08 sezonunun ardından en farklı galibiyeti alan takım oldu.

Blackburn-Liverpool (2–3):  Ewood Park Stadında oynanan mücadeleye hızlı başlayan Liverpool ilk 16 dakikada Maxi Rodriguez’in attığı iki golle öne geçmeyi başardı. Ancak maçı bırakmayan Blackburn bu gollere Yakubu ile karşılık vererek durumu eşitledi. Herkes maç bu sonuçla bitecek diye düşünmeye başlarken son dakikada sahneye çıkan Andy Carroll maçı Liverpool’a getiren isim oldu.,

Haberin Devamı

M.United-Everton (4–4): Manchester United için Everton karşısında kaybedilen iki puan belki de şampiyonluğa mal olacak. Manchester City ile oynayacakları maç öncesinde Old Trafford’da Everton’u konuk eden ManU, 4–2 önde götürdüğü mücadeleyi son 7 dakikada yediği gollerle hediye ederek şampiyonluk yolunda büyük yara aldı. Bu maçın ardından ezeli rakibi City’e de 1-0 mağlup olan United, şampiyonluk şansını son haftaya ve mucizelere bırakmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!