Pozantı’da esnafa İlk Yardım Kursu

Güncelleme Tarihi:

Pozantı’da esnafa İlk Yardım Kursu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 09:53

Pozantı’da esnafa İlk Yardım Kursu

Haberin Devamı

Onur Can BULAT/ POZANTI(Adana), (DHA)- ADANA’nın Pozantı ilçesinde farklı işlerde çalışan 25 kişiye özel bir şirket tarafından temel ilk yardım uygulamaları eğitimi verildi.
İş Güvenliği Uzmanı Zafer Çimen’in önderliğinde gerçekleştirilen temel ilk yardım uygulamaları eğitimini Mehmet Özbulat ve Açelya Babacan verdi.  16 saatlik ilk yardım eğitimi kursuna katılan esnaf, genel ilk yardım bilgileri, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım, araç kazalarında ilk yardım ve zehirlenmelerde ilk yardım gibi konularda açıklayıcı bilgiler edindiler. 
İlk Yardım eğitimini veren Açelya Babacan, "İlk yardım eğitimi 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasasından dolayı zorunlu alınıyor. Fakat yönetmeliği ise Sağlık Bakanlığı belirliyor. Kursiyerlere burada 16 saatlik bir eğitim veriliyor. Alınan bu eğitim sonrasında Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınava tabi tutulacaklar. İlk gün ki eğitimimizi tamamladık. Kursa katılan arkadaşlar iyi bir eğitim alıyorlar. İnsan hayatı kurtarmayı öğretiyoruz. Onlara insan canını emanet ediyoruz. Aslında önemli olan bu sınavı geçmek değil, önemli olan bu kurstan bir şeyler öğrenip gitmeleridir. Bu olaya sınav odaklı değil de hayat kurtarma odaklı bakarsak ben inanıyorum ki daha güzel şeyler olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!