Potaya Türk damgası

Güncelleme Tarihi:

Potaya Türk damgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 01:57

Hidayet ve İbrahim, Avrupa'nın en iyi basketbolcuları arasında yer aldı. Sacramento Kings ve Panathinaikos'un yıldızları, La Gazzetta dello Sport gazetesinin yaptığı ‘‘Yılın En Değerli Basketbolcusu’’ anketinde ilk 10 içinde gösterildi. Hidayet'in NBA'deki takım arkadaşı Stojakoviç birinci seçildi.

HİDAYET BEŞİNCİ

Ülkemizde yapılan 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalyayı boynuna geçiren takımımızda Hidayet Türkoğlu ve İbrahim Kutluay'a bir büyük onur daha... İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinin yaptığı geleneksel Avrupa'da 'Yılın En Değerli Basketbolcusu' yarışmasında NBA'deki gururumz Hidayet Türkoğlu 11 puanla 5. sırayı elde etti.

43 KİŞİLİK JÜRİ

Sacramento Kings'teki oyuncumuzun takım arkadaşı Yugoslav Predrag Stojakoviç'in 97 puanla ilk sırayı aldığı değerlendirmede, Yunanistan'ın Panathinaikos takımında oynayan İbrahim Kutluay 9. sırada gösterildi. 13 ülkeden 43 jüri üyesinin oy kullandığı yarışmada Türkiye'den coach Aydın Örs, İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu ve Mirsad Türkcan oy kullandı.

SİSTEMLİ YÜKSELİŞ

Öte yandan bayanlarda Belçika'lı Ann Wauters'in birinci olduğu yarışmada 3 puan alan Arzu Özyiğit 12. sırayı 5 oyuncu ile paylaştı. Türk basketbolundaki gelişmelerden sonra yapılan bu değerlendirme sonrası otoriteler Türk Milli Takımı'nın ve Avrupa'da yer alan ekiplerimizin bu başarısının tesadüf olmadığı ve sistemli bir yükselişin kanıtı olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!