Potanın Perileri 28 Temmuz'da sahneye çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Potanın Perileri 28 Temmuzda sahneye çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 12:51

Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın maçları, 28 Temmuz Cumartesi günü başlayacak.

28 Temmuz'da başlayıp oyunların son gününde sona erecek basketbol müsabakalarında, 12 erkek, 12 kadın olmak üzere 24 takım madalya mücadelesi verecek.

Türkiye'yi Londra'da, ilk kez bir olimpiyatta yer alma başarısını gösteren A Milli Kadın Basketbol Takımı temsil edecek. “Pota'nın Perileri”, A Grubu'nda Angola, Çin Halk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ve ABD ile eşleşti.

Oyunlarda grup maçları ve bayanlar çeyrek final maçları Olympic Park'daki Basketbol Arena'da, erkekler çeyrek final maçları ile tüm yarı final ve final maçları ise North Greenwich Arena'da yapılacak.
(A) ve (B) gruplarını oluşturan 6'şar takımdan 4'ü çeyrek finale çıkacak.

Takımlar ve grupları şöyle:

Erkekler
---------
(A) Grubu: Arjantin, Fransa, Tunus, ABD, elemelerden gelecek 2 takım.
(B) Grubu: Avustralya, Brezilya, Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, İngiltere, elemelerden gelecek bir takım

Kadınlar
---------
(A) Grubu: Angola, Çin Halk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Türkiye, ABD
(B) Grubu: Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, İngiltere, Rusya

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın maç takvimi şöyle:

28 Temmuz: Türkiye-Angola
30 Temmuz: Çek Cumhuriyeti-Türkiye
1 Ağustos: ABD-Türkiye
3 Ağustos: Türkiye-Çin
5 Ağustos: Hırvatistan-Türkiye

Londra Olimpiyatları'nda favori olarak, Pekin Olimpiyatları'nda hem erkeklerde hem de bayanlarda altın madalyayı alma başarısını gösteren ABD gösteriliyor.
Rüya Takım” olarak da bilinen ABD Erkek Milli Basketbol Takımı'nda ABD Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarında forma giyen şu isimler yer alıyor:
Carmelo Anthony (New York Knicks), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Tyson Chandler (New York Knicks), Anthony Davis (New Orleans Hornets), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), James Harden (Oklahoma City Thunder), Andre Iguodala (Philadelphia 76ers), LeBron James (Miami Heat), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Deron Williams (Brooklyn Nets).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!