Potaların en genç oyuncusu

Güncelleme Tarihi:

Potaların en genç oyuncusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 11:15

Mersin'de, “farklı olmak arzusu” ile basketbola başlayan 14 yaşındaki Merve Aydın, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin en genç profesyonel oyuncusu unvanını eline geçirdi.

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi (A) takımında kendinden gerek yaşça büyük gerekse boyca uzun takım arkadaşlarıyla antrenmanlarda kendini göstermeye çalışan Aydın, akranlarına “başarının inanmaktan geçtiği” mesajını veriyor.

Aydın yaptığı açıklamada, Barbaros İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisiyken 10 yaşında okul takımı seçmelerine katıldığını, fakat yaşı küçük ve boyu kısa olduğu için alınmadığını söyledi.

“Herkesten farklı olmak arzusuyla basketbol oynamayı istemiştim” diyen Aydın, takıma seçilmediği söylendiğinde çok üzüldüğünü ifade ederek, “Eve geldiğimde durumu söyleyince annem elimden tutarak tekrar okula götürdü. Öğretmenle konuşarak takıma seçilmemi sağladı. Benim için basketbol macerası böylelikle başladı” şeklinde konuştu.

Takıma girmesiyle birlikte antrenörünün dediği her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten Aydın, şöyle devam etti: “Önceleri küçük olduğum için 'büyüklerin arasında yapamaz' dediler, ancak inanarak başarmak için mücadele ettim. Çünkü, başarılı olmanın yolu inanmaktan ve çok çalışmaktan geçiyor. Diğer arkadaşlarım gerek yaş gerekse boy olarak benden büyük olduğu için çok çalışmak zorunda kaldım ve başardım. Daha sonra hocalarımın da tavsiyesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi alt yapısında oynamaya başladım.”

Haberin Devamı

Yılmadan mücadelesine devam ettiğini ifade eden Aydın, böylelikle bu sezon Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin (A) takımına seçildiğini kaydetti.

Yıldız Milli Takım kampına çağrıldığını vurgulayan Aydın, “Herkesten farklı olma arzusuyla çıktığım bu yolda, (A) Milli takım kadrosunun vazgeçilmezleri arasında kendime yer edinmek istiyorum. Bunun için çok çalışıyor ve hocamın sözünden çıkmıyorum” dedi.

Aydın, Galatasaraylı Işıl Alben'i örnek aldığını, karşılıklı maç oynayacakları günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Babasının komisyonculuk sektöründe çalıştığını ve iki kardeşi olduğunu belirten 9. sınıf öğrencisi Merve Aydın, eğitimini de sürdürmekte kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

HOCASI DA UMUTLU

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra (A) Milli Takım baş antrenörlüğünü de yürüten Ceyhun Yıldızoğlu, öğrencisi Merve Aydın'dan umutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Mersin'e ilk geldiğinde Merve'nin dikkatini çektiğini belirten Yıldızoğlu, “Hem çok yetenekli hem de akıllı bir oyuncu. Ayrıca sportif zekaya sahip. Yaşının küçük olması, bizim için engel değil. Zaten hayatım boyunca oyuncuları kategorilere ayırmadım” dedi.

Aydın'ı takıma adapte etmeye çalıştıklarını anlatan Yıldızoğlu, şöyle konuştu: “Merve'nin burada olma ve çalışma isteği, zaten takımda yer alması için yeterli. Ama forma giymesi için daha fazlasını yapması gerekiyor. Bu çabayı da gösteriyor. Sonuçta bu kadar küçük yaşta burada olabilme başarısını gösteriği için kendisini kutluyorum. Bu yaşta onu kadroya almakla umarım iyi yapmışızdır. Türk basketboluna ilerde hizmetleri olacak bir oyuncu.”

Haberin Devamı

Yıldızoğlu, milli takım kamplarına katılan Aydın'ın kalıcı olmayı başaracağına inandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!