Posof'ta kurtuluş coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Posofta kurtuluş coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 15:36

Posof'ta kurtuluş coşkusu

Haberin Devamı

Alper TURGUT/POSOF (Ardahan), (DHA) - Ardahan'ın Posof İlçesinin işgalden kurtuluşunun 96'ıncı yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.



Kurtuluş törenleri Atatürk Anıtı’na Kaymakam Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Sinan Bilek, Belediye Başkanı Cahit Ulgar’ın çelenk koymasıyla başladı. Protokol üyeleri daha sonra Kayabaşı Mahallesindeki şehitliği ziyaret etti. Şehitler için saygı atışında bulunuldu, Fatiha okunup, dua edildi.



Seçkin Yılmaz Caddesi’nde devam eden törende konuşan Belediye Başkanı Cahit Ulgar, “Tarihi işgallerle, göçlerle, mücadelelerle dolu olan bu topraklar 1878 Osmanlı - Rus Savaşı yani 93 Harbinden 1918 yılına kadar Ruslar tarafından 40 yıl gibi bir süre işgal edilmiş, büyük acılara, büyük üzüntülere, sıkıntılara ve büyük çilelere sebep olmuştur. Posof halkı işgal yıllarında ümitsizliğe, çaresizliğe ve amansızlığa düşmeyerek büyük önder Mustafa kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Anadolu'da başlattığı milli mücadele ruhunu özümsemiş bu ruhla birlikte 1921 yılında Halitpaşa komutasındaki Türk Ordusunun bölgeye girmesiyle işgal altından kurtarılarak anavatana, al bayrağa kavuşmuştur. 2 Mart Kurtuluş Günümüz hepimize kutlu olsun" diye konuştu. 



Öte yandan Posof Çok Programlı Anadolu Lisesi folklor ekibi davul zurna eşliğinde bir gösteri sundu. Törende, öğrenciler ve yerel sanatçılar tarafından şiirler okundu, kurtuluş yıldönümü nedeniyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Posof Belediyesi hizmet araçları protokol geçişine katıldı. Tören bando takımının resmi geçişiyle son buldu. Kurtuluş Bayramı programı sonunda  protokol üyeleri tarafından vatandaşlara kurtuluş pilavı ikram edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!