Portekiz ve Meksika yarı finale yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Portekiz ve Meksika yarı finale yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2017 20:29

Portekiz ve Meksika yarı finale yükseldi

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - 

2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası A Grubu'nda son maçlar oynandı. Rakiplerini mağlup eden Portekiz ve Meksika, yarı finale yükseldi.
Yeni Zelanda ile karşılaşan Portekiz, Stadion Krestovskyi'de oynanan karşılaşmada 33. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden 4 dakika sonra da Bernardo Silva'nın golü geldi ve Portekiz ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın son 10 dakikasında Andre Silva ve Nani'nin golleriyle farkı açan Portekiz, rakibini 4-0 mağlup ederek üç puana uzandı. İlk maçında Meksika ile 2-2 berabere kalan son Avrupa şampiyonu Portekiz, Rusya ve Yeni Zelanda karşısında aldığı galibiyetlerle puanını 7'ye çıkardı ve grup lideri olarak adını yarı finale yazdırdı. 
Grubun diğer maçında yarı final biletini alan takım ev sahibi Rusya'yı 2-1 yenen Meksika oldu. Kazan Arena'da oynanan maçta Meksika'nın gollerini 30. dakikada Nestor Araujo ve 52. dakikada Hirving Lozano attı. Rusya'nın tek golü ise 25. dakikada Aleksandr Samedov'dan geldi. Rusya'da Yuri Zhirkov, 68. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 
A Grubu'nda son maçların ardından 7'şer puanla ilk iki sırada yer alan Portekiz ve Meksika, yarı finale yükseldi. Tek galibiyeti bulunan Rusya üçüncü olurken, puan alamayan Yeni Zelanda grupta son sırada yer aldı. FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda B Grubu'nda yarı finale çıkan takımlar yarın oynanacak Şili-Avustralya ve Almanya-Kamerun maçlarının ardından belli olacak. Yarı final maçları 28-29 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!