Portekiz EURO 2016'nın finalde Fransa'yı üzdü (Maç özeti)

Güncelleme Tarihi:

Portekiz EURO 2016nın finalde Fransayı üzdü (Maç özeti)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 14:30

EURO 2016 finalinde Portekiz, turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa’yı uzatmalarda attığı gol ile 1-0 yendi. Portekiz bu sonuç ile tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Portekiz’i Avrupa’nın en büyüğü yapan golü 109. dakikada Eder attı. Portekiz'in kaptanı Cristiano Ronaldo, maçın ilk yarısında sakatlanarak oyuna devam edemedi. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası süresince 6 gol atan Antoine Griezmann ise "Altın Krampon" ödülünü aldı.

Haberin Devamı

EURO 2016 final maçında normal süresi golsüz sona eren maçın uzatmalarında ev sahibi Fransa'yı 1-0 mağlup eden Portekiz şampiyon oldu. 

Stade de France'de oynanan maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetti. Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Fransa oldu. Karşılaşmanın hemen başında baskı kurmaya başlayan Fransa'ya, Portekiz karşılığını verdi. İlk yarının 30 dakikalık bölüm karşılıklı ataklar şeklinde geçerken, Fransa daha iyi bir görüntü sergiledi. Ev sahibi özellikle Sissoko ile yakaladığı pozisyonlarla gole çok yaklaştı. İlk yarının son dakikalarında Portekiz baskısını arttırsa da bu devrede gol sesi çıkmadı.

Portekiz EURO 2016nın finalde Fransayı üzdü (Maç özeti)
SON DAKİKALARDA HEYECAN ARTTI
2. yarı Portekiz'in sert oyunu ile başladı. Portekiz'e karşı baskıyı arttırmak isteyen Fransa 65. dakikada Griezmann ile gole çok yaklaştı. Ceza sahasına yapılan ortada Griezmann'ın kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı gitti. Maçın son kısımlarında oyun hareketlenirken, iki takım da gol bulmak için baskısını arttırdı ve net pozisyonlar yakalamaya başladı. Takımlar buldukları pozisyonları değerlendiremeyince maçta normal süre golsüz eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

EDER'İN GOLÜ ŞAMPİYONLUĞU GETİRDİ
Uzatmaların ilk devresinde de oyun temposu düşük geçti. Portekiz'in tek atağıyla geçen bu devrede gol sesi çıkmadı. Uzatmaların ikinci devresinde Portekiz gole çok yaklaştı. Raphael Guerreiro'nun kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü. Bu pozisyondan kısa süre sonra Portekiz ağları havalandırdı. 109. dakikada topla birlikte ilerleyen Eder'in sert vuruşunda top ağlara gitti. Fransa skoru eşitlemeye çalışsa da kalan dakikalarda bunu başaramayınca maçtan 1-0 galip ayrılan Portekiz EURO 2016'da şampiyon oldu.

Stat: France 
Hakemler: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin (İngiltere) 
Portekiz: Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, William Carvalho, Renato Sanches (Dk. 79 Eder), Silva (Dk. 67 Moutinho), Joao Mario, Ronaldo (Dk. 25 Querasma), Nani 
Fransa: Lloris, Evra, Umtiti, Koscielny, Sagna, Sissoko (Dk. 110 Martial), Pogba, Matuidi, Payet (Dk. 58 Coman), Griezmann, Giroud (Dk. 78 Gignac) 
Gol: Dk. 109 Eder (Portekiz) 
Sarı kartlar: Dk. 34 Cedrici Dk. 62 Joao Mario, Dk. 95 Guerreiro, Dk. 98 William Carvalho, Dk. 120+3 Patricio (Portekiz), Dk. 80 Umtiti Dk. 97 Matuidi, Dk. 107 Koscielny, Dk. 115 Pogba (Fransa)

Portekiz EURO 2016nın finalde Fransayı üzdü (Maç özeti)
FRANSA EVİNDE İLK KEZ FİNAL KAYBETTİ
Portekiz'e 1-0 mağlup olan Fransa, evinde ilk kez bir final maçını kaybetti. Evinde organize ettiği EURO 1984 ve 1998 FIFA Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fransa, EURO 2016'da ise aynı başarıyı gösteremedi. 

Haberin Devamı

FİNALİN EN GENCİ RENATO SANCHES
Portekizli oyuncu Renato Sanches, Avrupa şampiyonaları tarihinde final karşılaşmasında oynayan en genç futbolcu unvanını aldı. 
Gelecek yıl Alman temsilcisi Bayern Münih forması giyecek Sanches, 18 yaş 328 gün ile Avrupa şampiyonaları tarihinde final maçında forma giyen en genç futbolcu oldu. Sanches, rekoru EURO 2004'te 19 yaş 150 günlükken Yunanistan'a karşı oynayan vatandaşı Ronaldo'nun elinden aldı.

Portekiz EURO 2016nın finalde Fransayı üzdü (Maç özeti)
MAÇIN ADAMI PEPE
Kupa töreninin ardından Portekizli futbolcular, zaferlerini taraftarlarıyla kutladı. Final karşılaşmanın "En İyi Oyuncusu" ise Portekiz'in tecrübeli stoperi Pepe seçildi. Öte yandan maç öncesinde kupayı sahaya İspanya Milli Takımı'yla 2 kez Avrupa şampiyonluğunu yaşayan Xavi Hernandez getirdi. 

Haberin Devamı

GOLSÜZ SONA EREN İLK FİNAL
Portekiz ile Fransa arasındaki EURO 2016 final maçı, Avrupa şampiyonları tarihinde 90 dakikası golsüz sona eren ilk final karşılaşması olarak kayıtlara geçti. Avrupa şampiyonalarında daha önce oynanan 14 final karşılaşmasının hiçbiri golsüz tamamlanmamıştı.

TURNUVANIN GOL KRALI GRIEZMANN
Fransa Milli Takımı'nın 25 yaşındaki futbolcusu Antoine Griezmann, 6 golle EURO 2016'nın gol kralı oldu. İspanya'nın Atletico Madrid ekibinde görev yapan Griezmann, Fransa'nın gruptaki Arnavutluk ve çeyrek finaldeki İzlanda maçında birer, son 16 turundaki İrlanda Cumhuriyeti ile yarı finaldeki Almanya maçında rakip fileleri ikişer kez havalandırmıştı. Fransız futbolcunun ardından, üçer golle Cristiano Ronaldo, Luis Nani (Portekiz), Olivier Giroud, Dimitri Payet (Fransa), Gareth Bale (Galler) ve Alvaro Morata (İspanya) sıralandılar. 

PORTEKİZ'DE KUPA COŞKUSU
Portekiz, şampiyonluk kupasını maç sonrasında düzenlenen törenle aldı. Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Fransa oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı. Podyuma son olarak çıkan Portekiz'in futbolcuları ve teknik kadrosuna madalyaları verildikten sonra kupayı Portekiz'in kaptanı Cristiano Ronaldo kaldırdı.

Portekiz EURO 2016nın finalde Fransayı üzdü (Maç özeti)

 

BAKMADAN GEÇME!