'Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri' açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 10:55

'Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri' açıklandı

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Sarıçam İlçe Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışması sonuçlandı. Öykü dalında Mersin'den Önder Şit, Deneme dalında Çorum'dan Gülüzar Doğanay, Şiir dalında ise İstanbul'dan Onur Caymaz birinci oldu.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yaptığı açıklamada dereceye girenleri kutladı. İlki geçen yıl yapılan Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri yarışmasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Başkan Uludağ, sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ile edebi eserler kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Uludağ, şöyle devam etti:
"Edebi anlamda yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyamıza kazandırılması açısından önemli bir görev üstlenen bu yarışmamıza, ülkemizden edebiyat ve sanat çevreleri büyük ilgi gösterdi. Bu yarışmada katılımcıların kültür ve sanat bilincini, milli kültürüne odaklanarak edinebilmesi, kendi kültürel değerleri, Adana'nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi bizim için önemlidir. Konusu ağırlıklı olarak Adana olan yarışmaya toplam 400'e yakın eser katıldı. Üç ayrı dalda ödül kazanan 11 arkadaşımızı kutluyorum."
DERECEYE GİREN ESERLER
Yarışmanın A. Ali Ural, Enis Batur, Haydar Ergülen, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım ve V. Hüseyin Kaya'dan oluşan jürisi 11 esere ödül verdi. Öykü dalında birinciliği Mersin'den Önder Şit, ikinciliği İstanbul'dan Ülkü Özel Akagündüz, üçüncülüğü İstanbul'dan Behiç Ceran alırken, Ankara'dan Ömer Ziya ise mansiyona layık görüldü.
Deneme dalında Çorum'dan Gülüzar Doğanay birinci, Hatay'dan Murathan Çarboğa ikinci, Adana'dan Seyhan Tekin üçüncü oldu. Şiir dalında ise birinciliği İstanbul'dan Onur Caymaz, ikinciliği İzmir'den Anıl Can Uğuz, üçüncülüğü İstanbul'dan Hakan İsmail Şiriner alırken, bu dalda mansiyon ödülü Sakarya'dan Ceyda Cevher'e verildi.
Ödüller, Nisan'da Adana'da - Portakal Çiçeği Karnavalı' kapsamında 9 Nisan'da düzenlenecek törende sahiplerine teslim edilecek.

ADANA,(DHA)
(5.4.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!