Popüler olmak beni ilgilendirmiyor

Güncelleme Tarihi:

Popüler olmak beni ilgilendirmiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 00:00

Fransız oyuncu Audrey Tautou, kendisini üne kavuşturan "Amelie" filminden beş yıl sonra "Da Vinci Şifresi"yle tüm dünyayı keşfetmeye hazırlanıyor. Dan Brown’un çok satan romanından uyarlanan ve bugün vizyona giren filmde Tom Hanks’le başrolü paylaşan 27 yaşındaki Tautou, Le Figaro dergisine konuştu.

Da Vinci Şifresi filmi uzun zamandır merakla bekleniyordu.Halkın ve medyanın bu merakı, büyük ölçüde Dan Brown’un kitabının elde ettiği başarıdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

- Çok fazla röportaj vermiyorsunuz. Neden?

Kendimi gizemli göstermeye çalıştığımı düşünmeyin, bu sadece zamansızlıktan kaynaklanan bir şey. Daha kolay ulaşılabilen biri olmayı isterdim, ama zaten "Da Vinci Şifresi"nin tanınmak için bana ihtiyacı yok.

- Romanı çıkar çıkmaz okumuş muydunuz?

"Da Vinci Şifresi"ni 2004 Eylül’ünde, Meksika’da tatildeyken okumuştum. Çok sürükleyici ve sinematografik olduğunu düşünmüştüm.

- Canlandırdığınız Sophie Neveu karakterini nasıl hayal etmiştiniz?
/images/100/0x0/55ea6a6cf018fbb8f87e714f


Onun kararlılığını çok sevmiştim, ama kendimi onunla özdeşleştirmemiştim. Ron Howard’ın Fransız bir oyuncu aradığını duyduğumda bile, bu rolün başkasına göre olduğunu düşünmüştüm.

- Sizinki alçakgönüllülük mü, yoksa güven eksikliği mi?

Açıkçası, çok genç olduğumu düşünmüştüm; çünkü kitapta Sophie Neveu, Robert Langdon’la yakınlaşıyor. Yanlış anlamayın, kesinlikle Tom Hanks’in yaşlı olduğunu söylemiyorum! Sadece kendi kendime onun yanında çocuk gibi gözükeceğimi söylüyordum.

- Amelie Poulain’in genç imajı sizi takip ediyor sanırım...

Ron Howard’ın da benimle tanışmadan önce tam anlamıyla ikna olmadığını biliyorum. Denemelerden geçtim, İngilizce üç sahne çektim. Yeterince çalışamamıştım ve metnimi istediğim gibi söyleyemedim. Ama Ron Howard’a yeterince çalışamadığımı belirttim. Sanırım dürüstlüğüm onu etkiledi. Bir hafta sonra rolü aldığımı öğrendim.

- Filmin çekimlerinde Amerikan tarzı çalıştığınızı hissettiniz mi?

Günde 12-16 saat çalıştık ve hatta İngiltere’de yemek molası bile vermedik. Bu tempo, Fransa’daki çalışma tarzından çok farklı.

TOM HANKS KUSURSUZ BİR OYUNCU

- Bu baskı oyunculuğunuzu zenginleştirdi mi?

Deli gibi çalıştığınız için mükemmel olmuyorsunuz! Yetenekli bir yönetmen ve kusursuz bir partnerle çalıştığınız zaman iyi performans gösteriyorsunuz. Ve benim için de Tom Hanks, kusursuz bir oyuncu.

- Şöhret sizi korkutuyor mu?

Popüler ve tanınmış olmak beni ilgilendirmiyor. Benim için özgürlüğümü koruyabilmek öncelikli.

- Amerika’da bir kariyer hayal etmiyor musunuz?

Orada kariyer yapmak için, medya gücünüzün olması ve kendi promosyonunuzu yapmanız gerekiyor. Bu cesarete sahip değilim.

- Cesaret mi hırs mı demek istediniz?

Amerika’da başarılı birçok oyuncu var ve Fransızlara göre roller de az. Fransa’da film çevirmeyi seviyorum.

- Başka projeleriniz var mı?

Tiyatroyu özledim. Bir topluluğa ait olmayı seviyorum. Ekiple ilişki kuramazsam moralim bozuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!