Pompalı tüfekle öldürdü! İlk sözü, 'Ben onun sarı saçlarına kıyamazdım' oldu

Güncelleme Tarihi:

Pompalı tüfekle öldürdü İlk sözü, Ben onun sarı saçlarına kıyamazdım oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 17:50

İzmir’in Seferihisar ilçesinde, hükümlü bulunduğu cezaevinden izinli çıkıp, boşanma davası açan eşi 23 yaşındaki Simge A.’yı pompalı tüfekle öldüren, yanında bulunan arkadaşı Hakan Çakırca’yı da yaralayan Kadir A.’nın, biri ağırlaştırılmış iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılannasına başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılan sanık, "Ben onun sarı saçlarına vuruldum. Ölecek kadar seviyordum" dedi.

Haberin Devamı

Olay, 25 Nisan 2016 yılında, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak’ta meydana geldi. İlk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge A. şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge A.olaydan 8 ay önce, ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevip, mutluluğu yakalayacağını düşündüğü Kadir A. ile evlendi. Simge'nin hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü.

Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge A. korktuğu için şikayetçi olamadı. İlerleyen günlerde şiddet görmeye devam eden Simge A. dayanamayıp boşanma davası açtı ve eşi hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine mahkeme, Kadir A.’ya uzaklaştırma cezası verildi ve çeşitli suçlardan arandığı tespit edilince de tutuklandı. Evini ayıran Simge A.nın eşi Kadir A. hapis yattığı İzmir Aliağa’daki Şakran Cezaevi’nden 18 Nisan 2016’da izinli çıktı. Evine giden Kadir A.'ya annesi Cemile A., eşinin Hakan Ç. ile birlikte olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir plan yapan Kadir A. eşi ve sevgilisinin cezaevinden izinli çıktığını anlamamaları için sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan ’Şakran cezaevindeymiş gibi’ paylaşım yapıp, onların rahat davranmalarını sağladı.

Haberin Devamı

Bundan habersiz Simge A.yı, sevgilisi Hakan Ç. olay gecesi motosikletiyle evine barıktı. Dışarada sohbet eden ikiliye, ağaç arkasında pusu kuran Kadir A. pompalı tüfekle ateş açtı. Kadir A. eşi Simge ve Hakan Ç.’yi vurduktan sonra otomobille kaçtı. Simge A. olay yerinde yaşamını yitirirken, ayağından yaralanan Hakan Ç. hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Jandarmanın takibi sonucu Kadir A. olaydan yaklaşık 4 ay sonra 22 Ağustos’ta yakalandı. Cumhuriyet Savcısı, Kadir A. hakkında ’tasarlayarak eşini kasten öldürme’ ve ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istedi. Sanığa yardım ettikleri iddiasıyla Münir B., Faruk Ş., Üzeyir K., Aykan K. ve Miyase D. hakkında ise ’suçluyu kayırma’ suçundan 5’er yıla kadar hapis cezası istendi.

17 SAYFALIK SAVUNMA

İzmir 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez görülmeye başlanan duruşmaya 5 tutuksuz sanık, Simge'nin annesi,  babası, avukatları Seda Ayaz Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan, sanıkların avukatları katıldı. Tutuklu sanık Kadir A. Muğla Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) sistemiyle bağlandı. Sanık Kadir A. mahkemeye 17 sayfadan oluşan savunma dilekçesi gönderdiğini, onun dışında bir şey söylemek istemediğini, bundan sonraki duruşmalarına özel avukat katılacağını ve İzmir’e naklini istedi.

Haberin Devamı

Ailenin avukatı Seda Ayaz Aksoy, sanığın yazılı savunmasını duruşma salonunda okunmasını istedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı sanığın mahkemeye gönderdiği 17 sayfalık yazılı dilekçeyi okudu. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinin ardından, sanık Kadir A.’nın tutukluluk halinin devamına, İzmir’deki cezaevine nakline karar verip duruşmayı erteledi.

EVLENME TEKLİFİNİ REDDEDEN BAŞKASINI DA VURMUŞ

Öte yandan eşi Simge’yi öldürerek yanında bulunan Hakan Ç.’yi de ayağından vurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Kadir A.’nın 4 yıl önce de evlenme teklifini kabul etmediği için Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, emlakçılık yapan bir başka kadını otomobilinde bacaklarından pompalı tüfekle vurduğu ortaya çıktı. Bu olayla ilgili tutuklanan ve daha sonra tahliye A.’nın bu davasının devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!