POMEM mülakatları ne zaman yapılacak? | POMEM başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

POMEM mülakatları ne zaman yapılacak | POMEM başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 10:03

POMEM başvuruları başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamaya göre bu sene 6 bin polis alımı gerçekleştirilecek. Peki, binlerce kişiyi ilgilendiren bu alım ne zaman hangi şartlarla yapılacak? POMEM başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere kurulmuştur. Adayların, 4 yıllık fakülte mezunlarında aranılan niteliklere sahip olması ve yapılacak sınavlarda başarılı olması istenmektedir. POMEM, bu aşamaları geçen kişilere 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimi veren eğitim ve öğretim kurumudur.

16.Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine, 4.900'ü erkek, 1.100'ü kadın olmak üzere toplam 6000 aday alımı yapılacaktır.

POMEM BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar sınav yeri ve ön başvuru tarihlerini Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden 7 Aralık 2015’te öğrenebilirler.

- Başvuru ücretlerinin yatırılması 10 Kasım 2015 ile 20 Kasım 2015 tarihleri arasında yapıldı.
- Adayların başvuru ve sınav merkezlerine evrak teslimi ile yapacağı başvurular 14 Aralık 2015 – 29 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberin Devamı

POMEM sınavlarına ,nternet üzerinden başvurular, 10 Kasım - 20 Kasım 2015 tarihleri arasında Polis Akademisi Başkanlığı’nın adresi üzerinden gerçekleştirildi. POMEM sınavı için internet başvuruları 20 Kasım 2015 tarihinden itibaren son bulmuştur.

 

POMEM SINAVINA GİREBİLME ŞARTLARI

-2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (65,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.
-Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü Eş ve Çocukları için,2014 veya 2015 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (52,000) taban puanı almış olmak.

POMEM ÖN BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

-T.C. kimlik numarası yazılı beyanı
-Sınav başvuru dilekçesi
-Aday Sağlık Bilgilendirme Formu
-Lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi
-KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı
-Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf
-Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu
-Sınav Giriş Belgesi

Haberin Devamı

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri sınavına girebilmek için sınav giriş belgenizin olması gerekmektedir. Sınav giriş belgelerinizi almak için Polis Akademisi’nin resmi internet sitesinden T.C Kimlik Numaranızı ve doğum tarihinizi girerek alabilirsiniz.

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

POMEM MEZUNLARI HANGİ İŞLERİ YAPABİLİR?

POMEM mezunları Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilirler. Çevik kuvvet, asayiş vb. birimlerde çalışma imkanları vardır. Çoğu kişinin düşündüğünün aksine POMEM alımı yalnızca Özel Harekat ile sınırlı kalmayacak bir çok departmanda alım yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!