Polisten, öğrencilere kültür gezisi

Güncelleme Tarihi:

Polisten, öğrencilere kültür gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 14:59

Polisten, öğrencilere kültür gezisi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – EMNİYET Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce, hazırlanan ve yürütülen proje kapsamında 40 öğrenci, İstanbul, Çanakkale ve Ankara’yı içine alan kültür gezisine katıldı.

‘Güvenli Hayat, Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı’ (ÇOGEP) doğrultusunda yürütülen ‘Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler’ projesi kapsamında 40 kişilik öğrenci grubu, 4 personelle birlikte 13-18 Ekim tarihleri arasında 5 günlük İstanbul, Ankara ve Çanakkale illerini kapsayan geziye katıldı. Proje kapsamında düzenlenen sosyal ve kültürel amaçlı gezi organizasyonları ile çocukların milli birlik ve beraberlik duygusunu artırmanın ve tarihi görerek öğrenmelerinin amaçlandığı bildirildi. Kayseri dışına ilk defa çıkan öğrenciler, aynı zamanda yeni arkadaşlıklar da edindiler. Öğrenciler, İstanbul’da, Panorama 1453, Minyatürk, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Çeşmesi, Yerebatan Sarnıcı, Dikilitaş, Akvaryum, Eyüp Sultan Camii, Dolmabahçe Sarayı’nı gezdiler, Boğaz Turu’na katıldılar. Çanakkale’de ise Dur Yolcu silüeti, Kilitbahir Kalesi, Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı anıtı, Şahindere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Mehmetçiğe Saygı anıtı, Yahya Çavuş Şehitliği, Bigalı Köyü, Kanlısırt, Çataldere Şehitliği, Hüseyin Avni Bey Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Anafartalar ve Arıburun’u ziyaret edip, Çanakkale Savaşı ile ilgili bilgiler aldılar.

İstanbul ve Çanakkale’nin ardından Ankara’ya geçen Kayserili öğrenci kafilesi, burada da Anıtkabir, Medeniyetler Müzesi, Hacı Bayram Veli Camisi ve Türbesi’ni gezdiler. Otobüs yolculuğu ve akşam otel konaklamalarında çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!