Polisten noel baba baskını

Güncelleme Tarihi:

Polisten noel baba baskını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 00:00

Yılbaşı öncesi polisten uyuşturucu baskını. Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan bir hana yapılan baskında, 81 kilo esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

İZMİR’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan bir hana yapılan baskında, 81 kilo esrar ele geçirildi. Polisin ‘Noel Baba’ adını verdiği operasyonda zehir tacirlerinin, uyuşturucuyu yılbaşı öncesinde piyasaya sürmeye çalıştıklarının belirlendiği bildirildi. Yaklaşan yılbaşı öncesinde uyuşturucu tacirlerine yönelik denetimlerini arttıran polis ekipleri, Kemaraltı Çarşısı’nda da uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisini aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin araştırmalarında, uyuşturucunun saklandığı hanın adresi belirlendi. Narkotik timleri ‘Noel Baba’ adını verdikleri operasyonda, baskın yaptıkları handa kalan 70 yaşındaki M.A.A.’nın odasında torbalar içerisinde 81 kilo esrar ele geçirdi. Uyuşturucuyla birlikte ayrıca 23 mermi ve tabanca da bulundu. Ayakkabıcılık yaptığı işyerinin yanmasının ardından bir süre otellerde kalan ardından da hana gelen M.A.A. ile bağlantıda olduğu aynı handa çay ocağı bulunan E.U. ve uyuşturucunun sahibi konfeksiyon dükkanı olan A.T. de yakalandı.

Alıcı oldular

Haberin Devamı

İZMİR’in Bornova ve Buca ilçelerinde, alıcı gibi davranan polis ekipleri iki ayrı operasyonda, 4 kişiyi, 5 kilo 260 gram esrarla yakaladı. Altındağ semtinde yapılan ilk operasyonda, polis ekipleri bağlantı kurdukları M.Z. ile İ.B.’yi uyuşturucu teslimine geldikleri sırada yakaladı. Buca ilçesinde ise, polis ekiplerinin bağlantı kurdukları İ.E. ve V.S.’nin evine baskın yapıldı. Evdeki aramalarda uyuşturucu madde bulundu. Toplam 5 kilo 260 gram esrar ve birer içimlik olarak hazırlanmış meşe olarak adlandırılan 7 küçük paket esrarla yakalanan zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!