Polisten kaçak yabancıya yeni özel düzenlemeler

Güncelleme Tarihi:

Polisten kaçak yabancıya yeni özel düzenlemeler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 00:00

Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar ve Hudut İltica Daire Başkanlığı, yabancıların ikamet ve çalışma izinlerine ilişkin başvurularını kolaylaştırmak amacıyla bir dizi önemli düzenleme yaptı.

Başvurular
Başbakanlığın “Daha etkin, verimli, hesap verilebilir, beyana güvenen ve şeffaf bir kamu yönetimini oluşturmak” talimatına uygun hazırlanan düzenleme ile 81 il emniyet müdürlüğü de yabancıların ikamet izni için başvurularını kabul edip işlem yapabilecek.
Sonuçlanacak
Daire tarafından yapılan yeni düzenlemeye ilişkin gönderilen genelgelerin ilkinde “Yabancılar ikamet izni başvurularını doğrudan kamu hizmetini sunan ilk kademeden yapılmasını ve sonuçlandırılmasını teminen” illerdeki yabancılar şubesi, ilçelerde ise büro amirlikleri görevlendirildi. İllerdeki yabancılar şube müdürlükleri böylece ikamet izinlerine ilişkin “İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilişkin olanlar” haricinde bu bölümde sonuçlandırılacak. Aynı şekilde merkezin karar vermesi gereken hususlarda da başvuru ve cevap makamı yine iller olacak. Yabancılar ve Hudut İltica Daire Başkanlığı’nın diğer bir önemli düzenlemesi ise yabancıların çalışma izinlerine ilişkin yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!