Polisten 'Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız' uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Polisten Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 10:40

Polisten 'Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız' uygulaması

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü 'Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız' uygulaması kapsamında çocukların güvenli bir eğitim hayatı sürdürmeleri için okul çevrelerinde uygulamada bulundu. 5 internet kafe, 1 kahvehane ve 8 büfe olmak üzere 14 iş yeri denetlenirken, 86 kişinin kimlikleri kontrol edildi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün organizasyonu ile İzmit'te 'Eğitim Güvenliğinde Kararlıyız' uygulaması yapıldı. Çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini etkileyecek zararlı alışkanlıklardan ve sağlıklarını etkileyecek tehlikeli maddelerden korumak, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlamak amacıyla okul çevreleri, okul çevrelerindeki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları denetlenirken, 'Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine' göre okul servis araçları ve şoförlerinin evrakları incelendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğü, Muhabere Şube Müdürlüğü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 49 polisin katılımı ile eş zamanlı olarak yapılan uygulamada 86 kişinin kimlikleri kontrol edilerek, üstleri arandı. 5 internet kafe, 1 kahvehane, 8 büfe olmak üzere toplam 14 iş yeri kontrol edildi. 8 araçtan 2 araca işlem yapılırken, 1 araca hatalı parktan 65 TL, 1 araca park lambasının çalışmaması nedeniyle 209 TL ceza uygulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!