Polisler salona indi

Güncelleme Tarihi:

Polisler salona indi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 12:26

Türkiye'nin değişik illerinde görev yapan polislerden oluşturulan ilk basketbol takımı, Avrupa Polis Spor Birliği Şampiyonası elemelerinde İngiltere ve Fransa ile karşılaşmak için Manchester'a gitti.

Türkiye'nin Iğdır, Şanlıurfa, Mersin, Yozgat, İstanbul ve Ankara gibi kentlerinde görev yapan polislerin bir araya gelmesiyle kurulan takımın antrenörü Mustafa Müezzinoğlu, “Emniyetin değişik birimlerinde görev yapan polis arkadaşların oluşturduğu polis milli basketbol takımıyız. Profesyonel bir takım olmasak da arkadaşların basketbol geçmişi var” dedi. Avrupa Polis Spor Birliği'nin (USPE) 8'incisini düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası'na katılmak için bu sene ilk defa 1 ay önce bir araya geldiklerini ve kısa bir süre Ankara'da kamp yaptıklarını ifade eden Müezzinoğlu, kamp süresince Karşıyaka ile Maliye Milli Piyango'nun genç takımları ve TOBB Üniversitesi ile hazırlık maçı yaptıklarını söyledi.

Avrupa Şampiyonası'na katılmak için elemelerde İngiltere ve Fransa'nın polis milli takımlarıyla karşılaşacaklarını belirten Müezzinoğlu, maçları kazanmaları durumunda finaller için Ekim ayında İtalya'ya gideceklerini dile getirdi.
Yeni kurulan takımdaki oyuncular arasında Bölgesel Lig ve 2. Lig tecrübeleri olanların bulunduğunu kaydeden Mustafa Müezzinoğlu, şunları söyledi:

“Daha önce futbol, voleybol, güreş, judo gibi branşlarda Türkiye polis milli takımı olarak bu organizasyona katıldık. Basketbol takımımız ise yeni kuruldu, 1 aylık bir mazimiz var. 150 arkadaş içinden, bu 12 kişiyi seçtik. Nihayetinde arkadaşlarımızın meslekleri polis. İlk olduğumuz için diğer takımları tanımıyoruz fakat Yunanistan ve İspanya'nın iyi takımlarının olduğunu biliyoruz. Zaten bu ülkelerde basketbol kültürü de yerleşmiş durumda. Şu an iyi bir takım görünümümdeyiz. Yeni kurulduğu için birbirimizi biraz daha tanımalıyız. Kondisyonumuzda biraz zayıf olabiliriz ama ilk defa katılacağımız bu organizasyonda hedefimiz, ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek ve finallere katılmak.”

Kaptanlar inanıyor

Takım kaptanı Serdar Uzunyol, yeni bir ekip oldukları için henüz takım ruhunu oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye'yi temsil edecek oldukları için “inanılmaz bir gurur” yaşadıklarını ifade eden Uzunyol, “Ülkemizi İngiltere'de temsil edeceğiz. İlk defa katılıyoruz. Bizi takım olarak bilmiyorlar ama basketbol ekolü olan bir ülkeyiz ve bu konuda İngiltere ve Fransa'dan daha iyiyiz. Çıkıp, ülkemizi temsil edip, 2 maçı da alarak finallere gitmek istiyoruz” diye konuştu. İkinci kaptan Burak Özkan da Türkiye'yi temsil edecekleri için polis arkadaşlarıyla birlikte gurur duyduklarını dile getirdi.

Kendilerine bu imkanı sağlayan yöneticilerine şükranlarını sunan Özkan, “Polisliğin dışında bir sosyal aktivite yaptığımız için mutluyuz” diyerek, sözlerini tamamladı.

Takım kadrosu

Antrenörlüğünü Mustafa Müezzinoğlu'nun yaptığı takım kadrosunda Tankutalp Ertek, Alper Aytekin, Tayfur Ertaner, Kaan Karabulut, Ali Gülbahar, Serdar Uzunyol, Akın Bektaş, Muaz Köroğlu, Burak Özkan, Emre Fındıkoğlu, Gökhan Hacıoğlu ve Orhan Ayten yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!