Polisin durdurduğu ambulans 'servis' çıktı

Güncelleme Tarihi:

Polisin durdurduğu ambulans servis çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 15:31

İstanbul'da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu ambulansın içinden hasta yerine 12 sağlık çalışanı çıktı.

Haberin Devamı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri, durumundan şüphelendiği tepe lambası yanık vaziyette seyreden kırmızı şeritli 1. derece ambulansı takip etti. 



Ekiplerin bir süre takip ettiği ambulans güvenli bir alanda durduruldu. Yapılan kontrollerde ambulansın içinde hasta olmadığı, 12 sağlık çalışanının araçla yolculuk yaptığı ve şoförün sürücü belgesinin yanında bulunmadığı belirlendi.

Polisin durdurduğu ambulans servis çıktı


Haberin Devamı

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen polis, ambulansın mavi şeritli hasta nakil ambulansı olduğunu tespit etti. Sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında "araç kullanırken sürücü belgelerini yanında bulundurmamak", "fazla yolcu almak" ve "amaç dışı yolcu taşımacılığı" yapmaktan cezai işlem uygulandı ve araç trafikten men edildi.

Haberin Devamı

AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul'da, sivil trafik polislerinin takibe aldığı özel bir sağlık şirketine ait ambulansın servis minibüsü gibi kullanıldığı ve şüphe üzerine durdurulması sonrası içinden evlerine giden 12 sağlık çalışanının çıkmasıyla ilgili olarak, şirket yetkilleri açıklama yaptı.Şirket yetkilisi Mustafa Özgenç tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Haberde bahsi geçen olayı özetlemek gerekirse; İl Sağlık Müdürlüğü'nde Hasta Nakil Ambulansı olarak kaydının bulunduğunu ifade ettiğiniz ambulansımız 05.05.2015 tarihinde kaza yapmış olup, aracın çalışabilir hale gelmesi 17.12.2015 tarihini bulmuştur. Aracımız yürür hale geldikten sonra İl Sağlık Müdürlüğü'ne Hasta Nakil Ambulansı olan ruhsatın Acil Yardım Ambulansı olarak değişmesi talebiyle resmi yazı ile başvuruda bulunduk.

Haberin Devamı

Ambulans, üretici/onarıcı firma tarafından Acil Yardım Ambulansı olarak EK-C' li bir vaziyette tarafımıza teslim edilmiştir. Onarım esnasında Ankara'da tamamlanması uzun süreceği tahmin edilen teknik arızası için onarıcı firmanın İstanbul'daki şubesine getirdik.  

Olay günü bahsi geçen 12 personelimizin çalışma alanına ulaşmasını sağlayan servis aracımız kaza yaptığı için, personellerin çalışma alanına zamanında ulaşabilmesi ve verdiğimiz hizmetin aksamaması adına bahsi geçen ambulansımızdan yararlanmıştık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!