Polisi yaralayanlar suç makinesi çıktı

Güncelleme Tarihi:

Polisi yaralayanlar suç makinesi çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:15

Polisi yaralayanlar suç makinesi çıktı

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) İSTANBUL'da dün akşam birbiri ardına yaşanan silahlı çatışma olaylarının ardından gözaltına alınan 6 kişinin suç makinesi oldukları ortaya çıktı. 3 tabanca ve bir bıçakla birlikte ele geçen Şüphelilerin hırsızlık, yaralama, uyuşturucu madde bulundurma, tehdit, hakaret, ruhsatsız silah bulundurmak  gibi suçlardan onlarca kez polis tarafından gözaltına alındığı tespit edildi. Polis şüphelilerin gerçekleştirdiği soygun olaylarını tespit etmek için çalışmaları sürdürüyor. Öte yandan olaylar sırasında elinden ve bacağından yaralanan polis memurunun da ameliyat edileceği öğrenildi.

 İKİ AYRI ÇATIŞMA YAŞANMIŞTI
Ataşehir, Esatpaşa mahallesi. Hacı bekir caddesi üzerinde bulunan  bir markete saat 20.45'de  soygun için gelen 3 soyguncu, çıkışta kendilerine müdahale eden Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ekipleriyle çatışmaya girmişlerdi. Silahlı çatışma sonucu "Dur" ihtirarına uymayan şüphelilerden Ferhat E.(31)  vurularak öldürülürken, Samet Y.(24) ile Ömer B.(22) adlı iki şüpheli yakalanmıştı. Bu olayın hemen ardından bu kişilerin suçortağı olan 4 kişinin bir depoda buluşacağının tespit edilmesi üzerine sürdürülen operasyonda saat 22.00 sıralarında yeni bir baskın yapılmıştı. Ataşehir, Örnek mahallesi, Güldeste sokak üzerinde düzenlenen operasyonda çıkan silahlı çatışmada Mahir K.(19) yaralı  Turan K.(40) ve Enes K.(21) ve Erkan D.(33)  gözaltına alınmıştı. 

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler sorguya alınırken, Emniyet Müdürlüğü arşiv kayıtlarında sabıkaları kabarık çıktı .Şüphelilerin hırsızlık, gasp,  ruhsatsız silah bulundurmak, uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu bulundurmak gibi suçlardan onlarca kez polis tarafından gözaltına alındıkları tespit edildi.

ÖLEN ŞÜPHELİ ADETA SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Olayda hayatını kaybeden Ferhat A.'nın daha önceden bir adet ruhsatsız silah, genel güvenliğin katen tehlikeye sokulması, tehdit-hakaret, uyuşturucu madde kullanmak, mala zarar vermek, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından polise geliş kaydı olduğu tespit edildi.

SUÇ ORTAKLARININ DA SABIKALARI KABARIK ÇIKTI
Diğer şüphelilerden Ömer B.'nin kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanmak, Turan K.'nın Resmi belgede sahtecilik, ruhsatsız silah, kasten yaralama, Enes K.'nın ruhsatsız silah bulundurmak, yaralama, hırsızlık, Mahir K.'nın ise nitelikli dolandırıcılık suçundan daha önceden polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. 

YARALI POLİS AMELİYAT EDİLECEK
Emniyet Polis yaptığı operasyonda şüphelilerin karıştıkları olayları tespit etmek için çalışmaları hızla sürdürüyor. Öte yandan olayda yaralanan polis memurunun elini delip geçen mermi nedeniyle ameliyat edileceği öğrenildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!