Polisi şehit eden suç örgütü üyeleri adliye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Polisi şehit eden suç örgütü üyeleri adliye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 14:24

Polisi şehit eden suç örgütü üyeleri adliye sevk edildi

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA) - ADANA'da kendi aralarında girdikleri silahlı çatışma sırasında, polis memuru 33 yaşındaki Mustafa Görenoğlu'nu şehit eden, 2 polis ile 2 vatandaşı da yaralayan 19 zanlı adliyeye sevk edildi. Polise ateş etmediklerini ileri süren zanlılar, "Gidin polisi şehit edenleri çekin, polise sıkan şerefsizdir" diye bağırdı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi'nde Necati Çakın iddiaya göre haraç istemek için girdiği kahvehanede Orhan Selim tarafından tabanca ile ayaklarından vuruldu. Yaralı Necati Çakın ambulans ile hastaneye gönderilirken, olay yerindeki polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, polis memurları Mustafa Aksoy, Mustafa Görenoğlu ile Osman Altınok çeşitli yerlerinden yaralandı. Görenoğlu doktorların müdahalesine rağmen kaldırıldığı hastanede şehit oldu.
Polisin şehit edilmesi üzerine operasyon düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, silahlı çatışmaya giren Orhan Selim, kardeşleri Kemal Selim, Furkan Selim ile Mahmut Selim, Halit Bozdoğan, Süleyman Bozdoğan, Erdoğan Özütok, Süleyman Eraslan, Emir Eraslan, Can Büyük, Gökay Narin, Necati Şaşan, Hasan E., Tolga D., Hasan Bozdoğan, Ümit Bozdoğan, Nurullah Tizer, Ufuk Çetin ile hastanedeki tedavisi tamamlanan Necati Çakın'ı gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 8 pompalı olarak adlandırılan otomatik av tüfeği ele geçirildi.
POLİSİ BİZ ŞEHİT ETMEDİK
Gözaltına alınan ve yaklaşık bir hafta süren sorgularında suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, geniş güvenlik önlemi altında Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Her iki gruptan toplam 19 şüpheli silahlı çatışmaya girmek, polisi şehit etmek, toplumda korku ve paniğe neden olacak şekilde silah kullanmak, silahla adam yaralamak ve çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarından adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan Orhan ile Kemal Selim kardeşler, Adli Tıp Birimi'nden çıkarken gazetecilere, "Gidin polisi şehit edenleri çekin. Biz haraç isteyenlere sıktık. Olaydan 3 gün önce savcılığa dilekçe vermiştik. Haraç istemeye geldiler, biz de gereğini yaptık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!