Polisi alarma geçiren kaçırılma iddiası asılsız çıktı

Güncelleme Tarihi:

Polisi alarma geçiren kaçırılma iddiası asılsız çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 16:43

İzmir’in Karabağlar ilçesindeki evinden kaçırıldığı öne sürülen ve polisi alarma geçiren 16 yaşındaki A.N.S.’nin, ablasına ait nüfus cüzdanını yanına alıp evden kendisinin ayrıldığı ortaya çıktı. Polisin İstanbul’da izine ulaştığı A.N.S.’nin, arkadaşı 20 yaşındaki A.O.Y.’nin (20) yanına gittiği belirlendi. A.N.S.’nin, ailesinin ilgisini çekmek için böyle bir yalana başvurduğunu söylediği belirtildi. Daha önce de evden kaçtığı tespit edilen A.N.S.’nin vücudunda yara veya darp izine rastlanmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Karabağlar İlçesi’nde ailesiyle yaşayan A.N.S., iddiaya göre babasına cep telefonuna mesaj atıp kaçırıldığını öne sürdü. Bunun üzerine paniğe kapılan baba, durumu polise bildirdi. Alarma geçen polis, A.N.S.’nin yakın çevresini, ayrıca evinin çevresi ve şehirlerarası otobüs terminalindeki güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı.

İncelemede, A.N.S.’nin eğitim gördüğü sırada tanıştığı arkadaşı A.O.Y. ile irtibat kurduğu tespit edildi. Evde herhangi bir kan izine rastlanmazken, genç kızın ablasının nüfus cüzdanının bulunmadığı, evin yakınındaki işyerine ait güvenlik kamerası kayıtlarında da A.N.S.’nin evden yalnız ayrıldığı tespit edildi. Polis genç kızın, otobüs terminalinden ablasına ait nüfus cüzdanıyla İstanbul bileti aldığı ve bu kente gittiğini saptadı. Bilet alırken de firmanın güvenlik kamerasında yalnız görülen A.N.S.’nin İstanbul’da yanına gittiği arkadaşının ev adresi belirlendi.

Haberin Devamı

Polisi alarma geçiren kaçırılma iddiası asılsız çıktı
İHA'ya konuşan baba "Kızım, “Baba ben iyiyim sadece evden çıkarken, kolumu kestiler kolumdaki kemik gözüküyor ama sardılar. Baba ne olur beni kurtarın’ dedi" demişti...

TELEFONLA İRTİBAT KURULDU, KENDİLERİ POLİSE GİTTİ

A.O.Y.’nin İstanbul’daki evine operasyon düzenlendi ancak genç kız ve A.O.Y. evde bulunamadı. Bunun üzerine cep telefonundan ulaşılan A.O.Y., genç kızı kaçırmadığını, A.N.S.’nin kendisinin geldiğini belirtti. Bunun üzerine polis A.O.Y.’den en yakın polis merkezine gitmesini istedi. A.O.Y., yanındaki A.N.S. ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip polise teslim oldu. Sağlık raporu alınan A.N.S.’nin vücudunda her hangi bir yara veya darp izine rastlanmadı. Ayrıca A.N.S.’nin, ailesinin dikkatini çekmek için böyle bir yalana başvurduğunu, kaçırılmadığını söylediği belirtildi. Daha önce de 3 kez evden kaçan ve her seferinde polis tarafından bulunan A.N.S.’nin uyuşturucu kullandığına dair bir kaydın bulunmadığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul’da ifadesine başvurulacak A.N.S.’nin daha sonra ailesine teslim edileceği, A.O.Y. ile ilgili işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!