Polise silahlı saldırı: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Polise silahlı saldırı: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2001 00:00


Bahçelievler’de bir polis aracına yönelik silahlı saldırıda bulunuldu. Gerçekleştirilen silahlı saldırıda 2 polis şehit oldu.
Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği’ne bağlı ekip otomobilinde görev yapan polis memurlarına, Gazi Caddesi 75. Yıl İlköğretim Okulu önünde kimliği belirsiz iki kişi tarafından saat 20.40 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu.

Saldırıda yaralanarak Özel Gelişim Hastanesi’ne kaldırılan polis memurları kurtarılamadı.

Olayın ardından, Mahmutbey Köy Yolu’na doğru yaya olarak kaçtıkları belirlenen iki saldırganın yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerince de saldırının olduğu yerde araştırma başlatıldı.

POLİS GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATTI

Bahçelievler’de 2 polis memurunun şehit edildiği silahlı saldırının ardından, bölgede ve çevre ilçelerde geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Mahmutbey Köy Yolu üzerinde kimliği belirlenemeyen 2 kişi tarafından çapraz ateşe tutulan Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Araştırma Büro Amirliği’ne ait 34 AA 74181 plakalı resmi otomobile çok sayıda kurşun isabet ettiği belirlendi. Seyir halindeyken saldırıya uğradığı kaydedilen aracın ön ve sağ kapı camlarının kurşunlarla dağıldığı görüldü.

Sokak lambalarının yanmayan olay yerinde yapılan araştırmada, 9 milimetre çapında 27 adet boş kovan bulunarak, incelemeye alındı.

Bu arada, İstanbul Valisi Erol Çakır da saldırının ardından olay yerine ve Özel Gelişim Hastanesi’ne gelerek bilgi aldı.

Vali Çakır, bir açıklamada bulunmadı.

Saldırının ardından güvenlik güçlerince bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonda, şüpheli görülerek gözlem altına alınan 9 kişinin Kocasinan Karakolu’nda sorgulandıkları öğrenildi.

Saldırıdan sonra içinde 3 kişinin bulunduğu 34 UYB 89 plakalı beyaz renkli Renault Optima marka bir aracın olay yeri yakınından hızla ayrıldığı yolundaki ihbar üzerine, polis ekipleri benzer araçlara yönelik uygulama başlattı.

Aranan aracın plakasının, başka model bir araç üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

CENAZELER ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Bahçelievler’de silahlı saldırı sonucu şehit edilen polis memurlarının cenazeleri, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Şehit polis memurları Mehmet Sekman ile Kürşat Çağıran’ın Özel Gelişim Hastanesi’ndeki cenazeleri, Adli Tıp Kurumu’na ait bir araç ve özel bir ambulansa alınarak, Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Cenazelerin araçlara konulduğu sırada şehit polislerin yakınlarının fenalık geçirdikleri görüldü.

Bu arada, nöbetçi savcının cenazelerin sevkinden önce hastaneye gelerek şehit polislerin naaşlarını incelediği öğrenildi.

(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!