Polis tanıdık peşinde

Güncelleme Tarihi:

Polis tanıdık peşinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnci Gürel cinayeti esrarını koruyor. Dedektiflere göre ünlü işadamı İlter Gürel'in eşini ‘‘tanıdık’’ biri öldürdü.

İZMİRLİ ünlü işadamı İlter Gürel'in (70) mimar eşi İnci Gürel'in (58), bayramın ikinci günü Urla Çeşmealtı'ndaki malikanesinde faili meçhul cinayete kurban gitmesi, şoke etkisi yaptı. Cinayet masası dedektiflerinden oluşturulan özel ekip, katilin aileyi tanıdığı olasılığı üzerinde dururken, ilk aşamada üç aydır malikanede çalışan karı-kocayı gözaltına aldı. İfadesi alınan çift serbest bırakıldı. Onlardan önce çalışan çift de aranıyor. Dedektifler ayrıca, ailenin şirketlerinde işten çıkarılanların listesini isteyerek incelemeye başladı. Çimentodan sağlık sektörüne, otomotivden gıdaya kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren Gürel Topluluğu'nun Yönetim Kurulu üyesi olan İlter Gürel'in eşi İnci Gürel'in malikanesinde korkunç bir cinayete kurban gittiği, bayramın ikinci günü akşam saatlerinde ortaya çıktı.

Mercedes parkta bulundu

İnci Gürel'in kullandığı Mercedes A 160 model 35 HND 25 plakalı otomobili, perşembe günü saat 15.00 sıralarında Urla İskele'deki Tanju Okan Parkı yakınlarında bulundu. Gelişigüzel park edilen ve kontak anahtarı üzerinde bırakılan otomobil, vatandaşların dikkatini çekti. İhbar üzerine gelen polis ekibi, yaptığı araştırmada, otomobilin İnci Gürel'e ait olduğunnu belirledi. Gürel Ailesi'nin Urla Çeşmealtı Bölgesi, Karadere Mevkii'ndeki villasına giden polis, çağrılara cevap alamayınca içeri girdi. Evin bazı çekmecelerinin dağıtılmış olduğunu gören polis, evin altındaki kapalı garaja girdiğinde İnci Gürel'in cesediyle karşılaştı. İnci Gürel'in üzerinde günlük kıyafetleri bulunduğu görüldü.

Köpekler kafa karıştırdı

İlk incelemede İnci Gürel'in, saat 13.00 sıralarında başına balta, keser, çekiç gibi kesici bir aletle vurularak öldürüldüğü saptandı. İnci Gürel'in villada yalnız olduğu zamanlarda güvenlik açısından hep bahçede serbest bıraktığı üç köpeğin de bağlı olması, kafaları karıştırdı. Aileyi tanıyan bir komşu, ‘‘İnci Hanım bir süre önce sokakta yaralı bulduğu sokak köpeğini sahiplendi. Ancak bu köpek, villada bulunan iki cins köpekle hiç geçinemezdi. Bu nedenle bir araya getirilmezdi. Köpekleri bağlayan kişi, iyi anlaşan iki köpeği birlikte, diğerini de ayrı bağlamış. Bu da cinayeti, aileyi tanıyan birinin işlediğini gösteriyor’’ dedi.

Parmak izleri kayboldu

İnci ve İlter Gürel çiftinin tek çocukları Canan Usuloğlu'nun eşi ve iki çocuğu ile birlikte bir süre önce iki yıllığına ABD'nin Minnesota Eyaleti'ne gittiği öğrenildi. Şeker Bayramı öncesinde ABD'ye giden İlter Gürel de, eşinin öldürüldüğünü orada öğrendi. Yakınları, İnci Gürel'in, ‘‘Benim köpeklerim ve bahçem var. Bırakmak istemiyorum’’ diyerek ABD'ye gitmediğini söylediler. Telefon kayıtları incelemeye alınırken, Mercedes otomobildeki parmak izlerinin, araç karakola götürülürken birbirine karıştığı belirtildi.

Çalışan bayram tatilinde

Gürel çiftinin yaz-kış oturduğu muhteşem malikanesinin bahçe ve ev işlerini Fatma-İbrahim Çiçek çiftinin yürüttüğü, ancak karı-kocaya bayram nedeniyle izin verildiği ortaya çıktı. Çiçek çiftinin, malikanedeki işlerine 2 ay önce başladığı, daha önce bir şirket aracılığıyla bulunan Nevin ve Ferhat Kara çiftinin sorun çıkardıkları için işlerine son verildiği ortaya çıktı. Nevin Kara'nın, cinayetten 3-4 gün önce İnci Gürel'e gelip tekrar iş başvurusu yaptığı, ancak geri çevrildiği belirlendi. Polis, Nevin ve Ferhat Kara çiftini arıyor.

Şifreli kasaya dokunulmamış

Asayişten Sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin başkanlığında dedektiflerden oluşan özel ekip, cinayeti aydınlatmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan ilk araştırmada evin içindeki bazı çekmecelerin boşaltıldığı, odaların karıştırıldığı, dolap içinde bulunan elektronik alarm ve şifreli kasaya ise dokunulmadığı dikkati çekti. Çekmecelerin cinayete hırsızlık nedeniyle işlenmiş görüntüsü vermek için karıştırıldığı ihtimali üzerine duran dedektifler, İlter Gürel'in evde yapacağı incelemeden sonra bir şey alınıp alınmadığının kesinleşeceğini belirtti.

Şalteri indirip tuzak kurmuş

DEDEKTİFLER villada yaptığı araştırmada, garajdaki ana elekrik şalterinin kapalı olduğunu saptadı. Polise göre, katil garaja girip şalteri indirerek, İnci Gürel'e tuzak kurdu. İnci Gürel, sigortaların attığını sanıp elektriği açmak için garaja evin içindeki kapıdan el feneriyle indiği anda başına vurulup öldürüldü. Garajdan evin içine bir giriş bulunduğu, katilin buradan eve geçtiği ortaya çıktı. Polis yetkilileri, cinayetin bayramın ilk günü olan çarşamba gecesi işlenmiş olabileceğini açıklarken, katilin sürgülü kapısı olan garaja nasıl girdiği araştırılıyor.

Otopsi yapıldı

Öte yandan İnci Gürel'e dün Ege Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonuçları açıklandı. Gürel'in kafatasında kırıklar olduğu, kafa travmasına bağlı beyin dokusunun hasar görmesi sonucu öldüğü saptandı. Ayrıca tetkik yapılmak üzere iç organlarından parça, tahlil için kan örnekleri alındı. İnci Gürel'in cenazesinin ne zaman toprağa verileceği henüz belirlenmedi.

İpuçları katile götürecek

İNCİ Gürel'in kurban gittiği korkunç cinayeti, aileyi tanıyan bir kişinin işlediği olasılığı giderek güçleniyor. Bu olasılığı güçlendiren ipuçları şöyle sıralanıyor:

Malikanenin bahçesinde güvenlik nedeniyle sürekli serbest bırakılan köpekler katile saldırmamış. Katil, aileyi ve malikaneyi iyi tanıdığı için birbiriyle anlaşan iki köpeği aynı kulübeye, anlaşamayan diğerini de ayrı kulübeye bağlamış.

Garaj dahil tüm kapılar uzaktan kumandayla açılıyor. Kapıları açan kişinin kumandayı kullanmayı bilmesi gerekiyor.

Mercedes A 160 model otomobilin özel vites sistemi bulunuyor. Debriyajı olmayan otomobili bilmeyen birisinin kullanması zor görünüyor.

Mercedes ve diğer otomobilin kontak anahtarlarının sürekli üzerlerinde durduğunu biliyor ki otomobili alıp götürmüş.

Kapıda güvenlik sistemi var. Zili çalan kişi ekranda görülüyor. İnci Hanım, kapıyı açtığına göre gelen kişiyi tanıyor.

Katil aileyi tanıdığı için, evde İnci Gürel'in yalnız başına olduğunu biliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!