Polis özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak? PÖH sınav giriş belgesi

Güncelleme Tarihi:

Polis özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak PÖH sınav giriş belgesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 21:45

Polis Özel Harekat sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak sorusu, mülakatların sonlanmaya başladığı şu günlerde gündeme gelmeye devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek 10 bin polis özel harekat mülakatları için son günlere girildi. Fiziki mülakatları tamamlayan adaylar, PÖH sözlü mülakat ne zaman yapılacak sorusunu merakla araştırıyor. İşte merak edilen özel harekat sözlü mülakatlarıyla alakalı bazı bilgiler.

Haberin Devamı

2016 yılında kamuda meydana gelen açıkları doldurmak için personel alımları devam ediyor. Polis özel harekat alımları 2017 yılında da gerçekleştirilen mülakatlarla devam ediyor. Binlerce özel harekat polisi adayı mülakatlar için çalışmaya devam ediyor. Fiziki yeterlilik mülakatı devam eden polis özel harekat alımları için İçişleri Bakanlığı tarafından görevi ne zaman başlayacaklarını konusunda açıklama geldi. Peki, polis özel harekat sözlü mülakatları ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınavına ileriki bir tarihte çağırılacaklardır. Adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

Haberin Devamı

10 BİN POLİS ÖZEL HAREKAT GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 Bin polis özel harekat eğitim süreleri bir hayli kısalacak. Normalde 6-7 ay süren eğitimler bu sene için geçerli olmayacak.

Soylu'nun açıklamalarına göre, 10 bin polis özel harekat için seçilen kişiler 20 Mart itibari ile sahada olacak. Çalışamaların bu yönde devam ettiği gelen bilgiler arasında. 20 Mart'ta sahada olması beklenen 10 bin polis özel harekat'ın, şu an fiziki yeterlilik parkuru aşamasında olanlar arasından seçilecekler olduğu gelen bilgiler arasında. Yani eğer başvuruda bulunmuş, parkuru geçmiş ve sözlü mülakatı da geçip alınırsanız, 20 Mart itibari ile göreve başlayacak olmanız olası.

SÖZLÜ MÜLAKATLAR NE ZAMAN OLACAK

10 bin polis özel harekat alımı başvuruları 2016 yılının son aylarında başladı. Polis özel harekat alımı başvuruları kabul edilen adaylar arasında fiziki yeterlilik mülakatları yapılmaya başlanmıştı. 300.000 gibi rekor sayıda başvuru yapılan polis özel harekat alımları için işlemler devam ediyor. Fiziksel yeterlilik mülakatına çağırılan adaylar sağlık testine tabi tutuluyor. Adaylar testten geçtikten sonra parkur etabına geçiyorlar 50 saniye içerisinde parkuru tamamlayanlar adaylar sözlü mülakata geçiyorlar. Sözlü mülakatta başarılı olan özel harekat adayları için eğitim dönemi başlamış oluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, normalde 6 ay süren eğitimin hafta sonları da dahil edilerek sırrı sürede verilmesini planlıyor.

Haberin Devamı

PÖH PARKURU

Polis özel harekat (PÖH) parkuru için bekleyişe giren adaylar, bu bilginin ve mülakat tarihinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Mülakat tarihi ve parkur bilgisi başvuru sonuçları ile birlikte açıklanacak. Geçtiğimiz yıl adaylara verilen parkur bilgisi ise şu şekilde;

Polis özel harekat sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak PÖH sınav giriş belgesi

"27 metre uzunluğunda ve 14 metre eninde 7 etap ile toplamda 70 metre parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak:

1) Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa sola sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtası boyu 2.5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

Haberin Devamı

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) sıçrayarak geçecektir. İçerisine basmadan geçilen her bir lastik için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir. İç genişliği 17 inch    (43.18 cm) olan lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır. Lastikler yatırıldığında yüksekliği 18 cm olacaktır.

3) Ağırlık taşıma etabında adaylar, 30 kg (15x2) ağırlığında iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladıkları noktaya bırakacaktır.

4) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa ardından ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaklardır. Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

Haberin Devamı

5) Düz takla hareketinde aday, yer minderinde öne doğru (1) defa düz takla atacaktır.

6) Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (1.5 metre yüksekliğinde ve 2.5 metre aralığında) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) saniye ilave edilecektir.

7) Engel etabında 4 adet engel (üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 95 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metre)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, devirme ve düşürme için bitiş süresine (2) saniye ceza olarak ilave edilecektir.

Haberin Devamı

NOT 1: Herhangi bir istasyonu yapmayan aday elenir.

NOT 2: Fiziki yeterlilik sınavına girecek adaylar, spor malzemelerini yanlarında getireceklerdir.

 

BAKMADAN GEÇME!