Polis, olabilmek için ter döküyorlar

Güncelleme Tarihi:

Polis, olabilmek için ter döküyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 11:55

Polis, olabilmek için ter döküyorlar

Haberin Devamı

Muammer ŞEN/ KARAMAN, (DHA) - KARAMAN Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, polislik ve özel harekat seçme sınavına girecek olan gençleri, ücretsiz fiziki yeterlilik sınavına hazırlıyor. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda başlayan kursa polislik sınavlarına girecek olan gençler ilgi gösterirken, spor salonuna kurulan parkur, adayları bir hayli terletti. 
Karaman'da Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (POMEM) bulunduğunu hatırlatan  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, açtıkları kursla polislik ve özel harekat sınavlarına girecek olan gençlere destek olmaya çalıştıklarını belirti. Dün başlayan kursun ücretsiz olduğunu ifade eden Kısacık, ''Sınavlardaki gerçek parkurun aynısını burada kurduk. Kurs için kayıt yaptıran gençlerimize atletizm ve jimnastik antrenörlerimiz başta olmak üzere diğer hocalarımız tarafından eğitim vereceğiz. İnşallah burada kurs alan öğrencilerimiz gerçek sınavda başarılı olacaklardır. Açtığımız kurstan kesinlikle ücret talep etmiyoruz. Şu ana kadar 50’nin üzerinde müracaat oldu. Bundan sonrada polis olmak isteyen Karamanlı gençlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.''dedi.  
Bu ay sonunda yapılacak olan POMEM sınavlarına hazırlandığını belirten 23 yaşındaki Fatma Şahin, “Bize güzel bir imkan sunuldu.  Buradaki aynı eğitimi veripte fazlasıyla para alan tüccarlar var. Ama müdürlüğümüz bize bu imkanı ücretsiz sundu. Hepsinden Allah razı olsun. Umarım bu kurslar tüm arkadaşlarıma faydalı olur.” dedi.
Üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Erdeniz Eroğlu ise daha önce Karaman'da böyle bir imkan olmadığını ve polislik sınavlarına hazırlanan arkadaşlarının kendi imkanlarıyla hazırlandığını belirtti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!