Polis imdat dedirtti

Güncelleme Tarihi:

Polis imdat dedirtti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 00:00

Özel halk otobüsünde şoförlük yaparak üç çocuklu ailesinin geçimini sağlayan 51 yaşındaki Veis Çelebi Ünal, arabasını satmak isteyince bir polis memuru tarafından 15 bin TL dolandırıldı. Polis memurunun, pek çok ilde 28 kişiyi daha dolandırdığı ortaya çıktı.

BAŞKENT’te “Bu kadarı da olmaz” dedirtecek türden bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Özel halk otobüsünde şoförlük yaparak üç çocuklu ailesinin geçimini sağlayan 51 yaşındaki Veis Çelebi Ünal, bir polis memuru tarafından 15 bin TL dolandırıldı. Polis memuru F.A. ile işbirlikçi A.A.’nın Ankara dışında Çankırı, Kocaeli ve Antalya gibi illerde toplam 28 kişiyi daha mağdur ettikleri ortaya çıktı. Elindeki senetle önce savcılığa suç duyurusunda bulunup ardından İçişleri Bakanlığı’na şikayet dilekçesi yazan Veis Ünal, F.A.’nın açığa alındığını ancak hukuki sürecin hala polis olması nedeniyle yavaş işlediğini söyledi.

Kurbanını internetten buluyor

Veis Çelebi Ünal’ın avukatı aracılığıyla savcılığa verdiği ifadesine göre film sahnelerini aratmayan dolandırıcılık olayı, Mayıs ayında gerçekleşti. Başkent’te özel halk otobusü şoförlüğü yaparak üç çocuğunu okutmaya çalışan Veis Çelebi Ünal, kamyon alıp kendi işini yapmak amacıyla arabasını satmaya karar verdi. Bunun üzerine bir internet sitesinde eşi Yeter Ünal’ın üzerine kayıtlı olan aracı 15 bin TL’den satılığı çıkaran Veis Ünal’ı bir alıcı telefonla arayıp çok güvendiği bir polis arkadaşının arabayı beğendiğini ve satın almak istediğini söyledi. Arabayı satın almak için Ordu’dan geleceklerini kaydeden alıcı, Veis Ünal’ın onayı üzerine Mamak ilçesine bağlı Dutluk Mahallesi’ne gelip pazarlık yaptı.

Polis Sandığı’ndan kredi alacağım hikayesi

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde polis memuru olarak görev yapan 28 yaşındaki F.A. ile ona kefil olan A.A, yapılan pazarlığın ardından 14 bin 350 TL’den arabayı satın almak üzere anlaştı. İlk kez araba sahibi olacağını ifade eden polis memuru F.A. nakit parasının olmadığını, Polis Sandığı’ndan alacağı kredi ile arabanın parasını ödeyeceğini söyledi. Polis Sandığı’ndan kredi alabilmesi için arabanın satış işlemlerinin tamamlanması ve ruhsatın kendi üzerine olması gerektiğini belirten F.A, Veis Çelebi Ünal’dan bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi. Daha önce böyle bir olayla hiç karşılaşmadığını ve karşısındaki kişinin bir polis memuru olması nedeniyle güvendiğini kaydeden Veis Ünal, nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı:

Arabayı iki saat sonra başkasına sattı

Damadım polis olduğu için onu arayıp bilgi aldım. Daha önce o da aynı şekilde araba satın almıştı. Hatta damadım, ‘Bir polis memuru 15-20 bin TL için kendi sicilini bozmak istemez” dedi. Eşimi alıp Mamak 45. notere gittik ve satış işlemini gerçekleştirdik. Bana 200 TL kapora bırakıp senet imzaladı. Ordu’dan iki günlüğüne geldiğini ve bu sürede parayı çekip vereceğini söyledi. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen paramı alamamıştım. Bir süre bugün, yarın şeklinde oyalandım. Bunun üzerine araştırma yaptım ve gördüklerim karşısında şaşkına döndüm. Polis F.A. bendan aldığı arabayı iki saat sonra bir galericiye 8 bin TL’den satmış. Olayın üzerine gittiğimde ise bir şok daha yaşadım. Aynı isimler benim gibi çok sayıda insanı dolandırmış.

Polis memuru açığa alındı

Avukatım aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ayrıca bununla yetinmeyip İçişleri Bakanlığı’na dilekçe yazdım. Bakanlık, polis F.A.’nın durumu için Mesudiye’ye iki müfettiş gönderdi. Yapılan idari sorgulama doğrultusunda F.A. açığa alındı. En son birbuçuk ay kadar önce beni arayıp olayın üzerine fazla gitmememi hatta bana lüks bir araba vereceğini söyledi. Ancak hala polis olması nedeniyle hukiki süreç yavaş işliyor. Bunların şebeke olduğunu düşünüyorum. Bir süre tek başıma mücadele verdiğim için başarılı olamadım. Arada senet var ve ödeyeceğini söylüyor. Bu adamların maskesini dolandırdıkları tüm mağdurlar bir araya gelip dava açarak düşürmeyi planlıyoruz. Birçok aileyi mağdur ettiler, içlerinden bir tanesi felç geçirdi.

İmamı da dolandırdılar

ANKARA Hürriyet, polis memuru F.A.’nın Çankırı’da dolandırdığı Cami İmamı İsmail Göktepe’ye ulaştı. 18 bin 250 TL karşılığında polis memuru F.A’ya arabasını sattığını ancak parasını hala alamadığını anlatan Göktepe, “Önce A.A. arıyor, arabayı alan F.A. ise ‘polis sandığı’ oyununu yapıp kayıplara karışıyor. Yaklaşık 28 kişiyi dolandırdıklarını öğrendim, tabi bunlar sadece bilinenler. Bu Türkiye’nin dört bir yanında gezen bir şebeke. Biz hep birlikte bu şebekeyi çökerteceğiz, hukukun üstünlüğüne güvenimiz tam” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!