Polis geldi parti bitti

Cuma akşamı Çukurambar’da bulunan The House Cafe’de, bir parti düzenlendi.

Haberin Devamı

Mekanın yeni konseptinin tanıtımı ve açılışı amacıyla yapılan partiye, çok sayıda davetli katıldı. Gecede dj kabinine geçen Ali Sayar, konuklara müzikleriyle keyifli bir gece yaşattı. Buraya kadar herşey gayet normal. Ancak, saatler gece yarısını gösterdiğinde ise parti birden değişiverdi. Kısa bir süre içinde müziğin sesi kısıldı ve parti sona erdi. Etrafta oturan semt sakinlerinin gürültüden rahatsız oldukları şikayeti üzerine polis mekana gelmişti. Önce bir ekip sonra ikinci ekip geldi. İnsanların yüksek müzikten rahatsız olması ve bunu da şikayet etmesi elbette ki normal bir durum. Ancak bu şikayeti dikkate alan polis ekiplerinin mekana adeta baskın yaparcasına girmesi, mekan yetkilisiyle sert bir üslupla konuşması ki, bu yetkili bir kadın, hiç de kabul edilir bir durum değil. Mekanın bulunduğu caddede, sayısız mekan yer alıyor. Ancak The House Cafe dışında hiç birinde yanlış bilmiyorsam alkol bulunmuyor. Cuma gecesi polis, belki haklı olarak görevini yerine geTIRdi ama partiye katılanların tamamında “Çukurambar’ın yapısı itibariyle zaten bu partiyi yapTIRmazlardı” görüşü hakim oldu.

Haberin Devamı

Pasta yerine baklava

Karacaoğlu Baklavaları’nın sahiplerinden Fatih Karaca, Gülten Şengül’le evlendi. Yaklaşık iki yıldır birlikte olan çift, düğün yerine Fatih Bey’in evinde aile arasında sade bir nikah düzenledi. Çift, nikahın ardından Ramada Plaza Otel bünyesindeki No 4 Restoran’da yakın arkadaşları için bir parti organize etti. Partiye, cemiyet hayatından çok sayıda isim katıldı. Karaca ve Şengül çifti, gecede gönüllerince eğlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise mekana düğün pastası yerine baklava geldi. Fatih Karaca, “Dünyada iyi yapılmış bir baklavadan daha iyi bir tatlı yoktur” diyerek eşine tatlı ikram etti. Karaca, geceye katılan tüm konukları bir araya geTIRerek toplu fotoğraf çekTIRdi. Parti, renkli görüntülerle geç saatlere kadar devam etti.

Baba oğul sergisi

Özbek asıllı ressam Firdevsi Feyzullah, kendisi gibi ressam olan oğulları Behzat ve Hüseyin Feyzullah’la birlikte sergi açtı. ‘Baba ve Oğulları’ isimli sergide Firdevsi Feyzullah’ın ‘Bale Serisi’ ve ‘Satranç Serisi’ isimli eserleri yer alıyor. Sanatçı, bale serisinde balerinlerden daha çok işin mutfağını, balerinlerin eşyalarını, aşk mektuplarını yansıttığını söylüyor. Satranç serisinde ise kadınlar arasındaki kurnaz oyunları, kadınların birbirlerine karşı entrikalarını ve akıl savaşlarını anlattığını belirtiyor. Behzat Feyzullah ise renk kullanımı ve ebatlarıyla büyük beğeni gören ‘Truva’nın Dirilişi’ serisinde mitolojik betimlemeler yapıyor. İkizlerden Hüseyin Feyzullah da, kadın ve nar figürlerinin öne çıktığı ‘Persephone’nin Kaçırılışı’ serisiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Serginin açılışına DSP Eski Başkanı Zeki Sezer, Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk’ün de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Davetlilerin büyük kısmı, oğullarının da en az babaları kadar yetenekli olduğu görüşünde birleşti. Sergi, 20 Kasım’a kadar Galeri Soyut’ta ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

TIR kasasında umut yolculuğu

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Nereye’, geçtiğimiz hafta prömiyer yapmıştı. Eser, farklı umut ve beklentilerle ülkelerinden Avrupa’ya kaçmaya çalışan insanların bir TIR kasasında geçen hikayesini anlatıyor. Eser, sahneye konuş biçimi ve oyuncuların performansları açısından oldukça başarılı. İzleyici ağlamak ve gülmek arasındaki çizgide gidip geliyor. Kahkahalar atarken birden boğazınızda bir şey düğümleniyor. Konuyu çok ajite etmeden tüm gerçekliğiyle anlatan oyunda yönetmen Volkan Özgömeç ve TIR kasası şeklindeki 5-6 metrekarelik sıkış tıkış bir alanda performans sergileyen oyuncular Bülent Çiftçi, Şevki Çepa, Cebrail Esen, Sedat Keçeci, Turgut Alkaçır, Özlem Dede, Esma Çankaya, Acan Ağır Aksoy, Celal Murat Usanmaz ve Önder Yıldız’ı tebrik etmek gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları