Polis, Depremzede Derneği'ne çiçek dağıttırmadı

Güncelleme Tarihi:

Polis, Depremzede Derneğine çiçek dağıttırmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hükümetin kendilerine yardım etmediğini söyleyen Değirmendereli depremzedelerin kurduğu Depremzede Derneği, polis engeliyle karşılaştı. Depremzedelere karanfil dağıtmak isteyen dernek yöneticileri ve vatandaşlara polis izin vermedi.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı Değirmendere Beldesi'nde depremzedeler sorunlarına çözüm bulunmadığını, yeterli yardım alamadıklarını, soğukta incecik ve yırtık çadırlarda kalmaya mahkum edildiklerini ileri sürerek protesto yürüyüşü yaptı. Bir de Depremzedeler Derneği kuran belde halkı, haklarını bu yolla almanın çabasına girdiklerini bildirdi.

17 Ağustos'taki depremin sahil kesimini yerlebir ettiği Değirmendereli depremzedelerin, Yusuf Yazıcı başkanlığında kurduğu Depremzedeler Derneği, ilk kurucular kurulu toplantısını dün yaptı. Saat 14.30'da, Değirmendere'deki İzmir Çadırkenti yakındaki Şehit Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun bahçesinde yaklaşık 500 kişi toplandı. Sinema sanatçısı Menderes Samancılar da bu kişiler arasına katıldı.

KARANFİLE ENGEL

Okul bahçesinden çıkan grup, çadırkenti dolaşarak depremzedelere karanifil vermek isteyince, polisin engeliyle karşılaştı. Çadırkenti ziyaretlerinin engellenemeyeceğini söyleyen Menderes Samancılar'a bir polis şefi, ‘‘Sen de kim oluyorsun?. Cumhurbaşkanı mısın, başbakan mı? Depremzedeye ne gibi yardımın dokunacak? Bu hareket yasal değil, izin vermiyorum’’ diye çıkıştı.

HÜKÜMET NEREDE

Bu tartışmadan sonra yaklaşık 500 kişi, yürüyüşe geçti. Polisin ana caddelere girmesini engellediği grup, ara sokaklardan ve kaldırımlardan yürürken, alkışlarla protestoda bulundu. Grup, bir binanın enkazına karanfil bıraktı. Bu binada depremden önce Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ilçe merkezinin bulunduğu öğrenildi. Yürüyüşten sonra basın açıklaması yapan Depremzedeler Derneği Kurucu Başkanı Yusuf Yazıcı Türkiye'de devletin görev başında olduğunu, ancak hükümeti göremediklerini söyledi. Yazıcı, ‘‘Değirmendere'den bir çığlık yükseliyor. Bu çığlık bizi bu koşullarda yaşamaya mahkum eden, kaç canımızı yitirdiğimizi bizlerden gizleyenlere karşı duyulan öfkenin çığlığıdır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!