Polis çiftin dördüz bebek sevinci

Güncelleme Tarihi:

Polis çiftin dördüz bebek sevinci
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 00:00

Eskişehir'de görevli polis memurları Tekelioğlu çiftinin, Ramazan Bayramı'nda dünyaya gelen dördüz bebeklerinden üçü taburcu oldu.

Haberin Devamı

Sezaryenle 10 Ağustos'ta düşük kilolu dünyaya geldikten sonra hastanede kuvözde tutulan dördüzlerden Ecrin, Nesrin ve Mustafa Baybars'ın tedavisi tamamlandı. Gülçin bebeğin ise yeteri kiloya ulaştıktan sonra taburcu edileceği öğrenildi.


Hastanenin Yenidoğan Ünitesi sorumlusu Uzman Doktor Fatih Şanlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeklerin doğar doğmaz yenidoğan ünitesine alındığını söyledi.


Dördüzlerden üçünün bin 500-bin 600 gram aralığında doğduğunu, Gülçin bebeğin ise bin gram olarak dünyaya geldiğini ifade eden Şanlı, Gülçin'in büyümesini beklediklerini belirtti.


Bebeklerin beslenmeleri ve sağlık durumlarında problem olmadığını anlatan Şanlı, "Solunum cihazındayken hayati riskleri bulunan bebekler, yakın ilgi, alaka ve doğru tedaviyle bu süreci hızlı atlattı. Annenin dört bebeği besleyecek sütü yoktu. Mama takviyesiyle bebeklerimizin kilo almasını sağladık" dedi.

Haberin Devamı


OĞLUNU KIZLARDAN BİRİ SANDI


Bebeklerini ilk kez kucağına alan baba Abdurrahman Tekelioğlu da bebeklerinin taburcu olacağı için çok mutlu olduklarını dile getirdi.


"Bir baba ne yaşıyorsa ben dört katını yaşadım. Bebeklerden erkeği kucağıma aldığımda kız zannettim. Bazen bebeklerimi karıştırıyorum" diyen Tekelioğlu, şunları kaydetti:


"Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel duygular içerisindeyim. Allah olmayanlara da nasip etsin, herkese bu duyguyu yaşatsın. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna bize ulaştı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile eşleri bizi arayarak mutluluğumuzu paylaştı. Böyle tatlı bir haberde devlet erkanımızın bize ulaşıp iyi dileklerini iletmesi müthiş bir duygu, sağolsunlar. Allah başımızdan eksik etmesin. İlgililerin yardımını bekliyorum."


ANNESİ BAKIŞLARINDAN AYIRT EDEBİLİYOR


Anne Nermin Tekelioğlu (27) ise günlük beslenmelerinde yanlarına girip çıktığı için bebeklerini ayırt edebildiğini belirterek, "Her birini bakışından bile ayırt edebiliyorum. Dördüzlerimize herkes ilgi gösterdi. Çok mutluyuz. Bebeklerimizden üçünü alacağımız için mutluyuz ama aklımız burada kalan bebeğimizde olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!