Polis belediyenin otobüsünü parka çekti

Güncelleme Tarihi:

Polis belediyenin otobüsünü parka çekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi EGO’ya bağlı bir otobüse önceki gün hacizli olduğu gerekçesiyle trafik polislerince Emniyet’in Gülveren’deki otoparkına çekildi.

Bir kazaya karışan otobüsle ilgili tutanağa gelen polisler, otobüsle ilgili bilgileri, ilgili şube müdürlüğüne gönderdiler. Bilgi sisteminde hacizli olduğu anlaşılan otobüsle ilgili polis önce tutanak tuttu, ardından belediye otobüsünü Gülveren’deki parka çekti.

Otobüslerin üzerinde haciz vardı

Konuyla ilgili Ankara Hürriyet’e bilgi veren EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, “Belediyenin otobüsleri üzerinde haciz vardı. Bu araç da bir kazaya karışmış ve polis işlem yaparken otobüsün üzerinde haciz olduğı gerekçesiyle parka çekmiş. Ancak bu haciz belediyenin otobüslerini parka çekmeyi gerektirecek yaptırımı içermiyor. Bir yanlışlık sonucu otobüsü parça çektiler. Kendileriyle konuştuk otobüsü bugün(dün) parktan alacağız” dedi.

Minibüslere de haciz konmuştu

Öte yandan önceki gün de AKP Ankara İl Başkanlığı’nın, referandum kampanyalarını organize etmek amacıyla kullandığı propaganda midibüslerinden 4’üne hacizli olduğu iddiası üzerine Maliye ekiplerince el konmuştu. Görevli bir avukat eşliğinde, üzerlerine ‘Evet’ çıkartmaları yapıştırılan kiralık midibüslere el koyan Maliye ekipleri, midibüslerin üzerlerindeki reklam çıkartmalarının sökülmesini istedi.

AKP İl Başkanlığı önündeki evet midibüslerinin üzerindeki afişler söküldü. AKP İl Başkanlığı önünde, bir avukat gözetiminde afişleri sökülen araçlar, oradan uzaklaştırıldı. AKP binası içerisindeki görevlilerin, basının gelmesi üzerine tedirgin olduğu dikkat çekti. Ayrıca basının gelmesi üzerine afişi söken partililer durdurularak, afişi sökmeleri için reklam ajansından elemanlar getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!