Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

TEBESSÜM

Zimmetli sedye

DEDEKTİF Haydar'ın polis okulundaki öğrencilik yıllarıydı. Çekişmeli geçen sınıflararası maçta Dedektif Haydar'ın ayak bileği burkuldu. Dedektif Haydar okulun ambulansına konuldu. Hastane yakınında yol bir tepeyi aşıyordu. Ambulans rampayı tırmanırken, tam kapatılmayan kapı açıldı. Dedektif Haydar tekerlekli sedyeyle ambulanstan düştü.

ACİL servis girişinde, bekleyen görevliler ambulansı boş görünce şaşırdı. Görevliler yola aramaya çıkarken, Dedektif Haydar'ın, tepenin başında ter içinde kalıp topallamasına rağmen, sedyeyi çeke çeke geldiği görüldü. Hemen tedaviye alınan Dedektif Haydar'a doktorlar, ‘‘Peki sedyeyi niye taşıdın’’ diye sordu. Bunun üzerine Dedektif Haydar, ‘‘Ne yapayım üzerime zimmetli sandım. Kaybolursa parasını ödetirler diye korktum’’ cevabını verdi.

Sinirlerine hakim ol

HER geçen gün arap saçına dönen İzmir trafiği insanları çıldırtıyor. Sıcakların bastırmasıyla tahammül azalıyor, ufak bir tartışma kavgaya dönüşüyor. Arkadaşım Utku Bolulu, Lozan Meydanı'nda kavgaya tutuşan iki sürücüyü görüntülemiş. Araya girenler olayın daha fazla büyümesini önlüyor. Halbuki biraz hoşgörülü, biraz kurallara saygılı davransak, bu kavga olmaz.

Adliyede pis koku

TEMELİ 10 yıl önce atılan Adliye Sarayı'nda aksiliklerin ardı arkası kesilmiyor. Köşemize mektup gönderen çalışanlar yeni sarayın yanından geçen Manda Çayı'nın tehlike saçtığını, evsel ve sanayi atıklarıyla bataklık haline gelen dere yatağından özellikle yazın yayılan kokunun dayanılmaz olduğuna dikkat çekti. Adliye çalışanları, ‘‘Hergün dayanılmaz kokuyu solumak zorunda kalacağız. Adliyede işi olan vatandaşlar da buna katlanmak durumunda. Kötü koku ve mikrop yuvası dere ıslah edilmeli, üzeri kapatılmalı. Yetkililerden bunu istiyoruz’’ diyerek tepkilerini dile getirdi.

Polise konuşma dersi

İZMİR Terörle Mücadele Şubesi görevlileri ‘‘Diksiyon’’ dersi alıyor. TRT emekli spikerlerinden Halil İbrahim Balkaş, çeşitli birimlerinde görevli amir ve memurlara her hafta iki saat, ‘‘Konuşma eğitimi ve diksiyon’’ konusunda ders veriyor. İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin, personele yönelik seminerlerin devam ettiğini belirterek, ‘‘Polis olarak her alanda kendimizi yenilemeli ve yetiştirmeliyiz. Vatandaşlarla diyaloğumuzu en üst düzeye çıkartmalıyız. Bunun için polis olarak karşımızdaki kişiyi ikna edebilecek, kendisine güven duyuracak şekilde konuşabilmeliyiz’’ dedi.

Yollara makyaj

İZMİR'in yollarında akordion haline gelen korkuluk demirleri yenileniyor. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Karşıyaka ve Yeşildere Altınyol'da çalışma başlattı. Kazalar sonucunda eğilip bükülmüş demir korkuluklar sökülüp, yerine yenileri takılıyor. Yetkililer üç metrelik bir korkuluğun 40 milyon liraya malolduğunu, zarar veren kişilerin belirlenmesi halinde paranın kendilerinden alındığını söyledi.

Yazarın Tüm Yazıları